A cukrászok különféle megoldásokat kínálnak erre a problémára – olvasható a Mindmegette cikkében.
Elsőként azt tanácsolják, hogy pihentesd a cukormázat rövid ideig a hűtőszekrényben.
A másik népszerű módszer a cukormáz sűrítésére ha porcukrot adsz hozzá. De ha a máz már eleve édes, és nem bír el több cukrot, más összetevő után kell nézned. Olyan anyagot kell választani, ami az íz megváltoztatása nélkül javítja a textúrát.
Ez pedig nem más, mint a keményítő!
Egy kevés kukorica- vagy tápiókakeményítő hozzáadása a folyós mázhoz a legjobb módja a sűrítésnek!
Kb. 2 teáskanálnyit őrölj le konyhai robotgéppel, amíg extra finom állagú lesz, majd lassan kevergetve a mázat add hozzá a keményítőt. Érdemes a keményítőt átszitálni, nehogy csomóssá váljon a máz!
A keményítő felszívja a felesleges folyadékot, így a vajas, a tejszínes, vagy a mascarponés krémeket is stabilabbá teheti – különösen akkor, ha sütit melegebb napon tálalod!
Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.
Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)