A Nébih (Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal) munkatársai nem a díjszabással, inkább az ételek minőségét illetően fogalmaztak meg már a nyár elején ajánlásokat. Mint kiderült, érdemes az orrunk után menni, hiszen egy biztonságosan üzemelő lángossütő környékén nem érezhetünk égett, kaparó olajszagot. Ahol jó illat van, ott valószínűleg az étel is ízletes. Gíroszt csak ott vásároljunk, ahol a nyársat védik a portól, szennyeződéstől, ahol folyamatosan forgatják, az odaégésmentes, egyenletes átsütés érdekében. Kerüljük azokat a fagylaltárusokat, akik az adagolókanalat – folyóvíz helyett – állott, piszkos vízben öblítik, majd törlőruhába ütögetve cseppmentesítik. Elvárás, hogy a tölcsért az eladó szalvétával fogja meg, és úgy adja át a vásárlóknak. Az is fontos, hogy a fagylaltpultot nem érheti közvetlen napfény.