A már említett 1951-es újságcikkben leírták, hogy a kenyérgyár épületén még dolgoztak a vízvezeték-szerelők és a kőművesek is, amikor az egyik kemencét már beüzemelték és sülhetett a kenyér. Szintén a Dunai Vasmű Építője írt arról már 1954-ben, hogy a sütőüzem hónapról hónapra fejlődött a nyitást követő időkben. Akkoriban még 25-40 mázsa között volt a napi kenyértermelés, ami három évvel később már a napi 230 mázsát is elérte. A gyártás beindulásakor a kenyér mellett kiflit és zsemlét sütöttek, pár évvel később már 25 féle péksüteménnyel tudták ellátni az élelmiszerboltokat. Nemcsak városunk lakóit, de a környező településeken élőket is a kenyérgyár látta el a mindennapi betevővel. 1958 májusában ma már szinte elképzelhetetlen dologról írt a Sztálinvárosi Hírlap. Jelesül: a városi tanács ülésén „a legszenvedélyesebb vita a kenyér minőségén viharzott fel.” Az újság utána is ment a témának és kiderítette, hogy a kenyérgyár alacsony raktári kapacitása, az ott dolgozók munkához való vegyes hozzáállása és a liszt minősége együttesen felelnek azért, hogy nem kielégítő a kenyér minősége