Újabb rekordokat döntött a mobilfizetés Magyarországon

A mobiltárcás tranzakciók száma közel háromszorosára nőtt 2019 és 2020 szeptembere között.

Forrás: MTI2020. 11. 03. 17:58
Employees use an Apple iPhone to demonstrate the Apple Pay service in Beijing
Nemzetközi és hazai tapasztalatok szerint a technológiai újítás komoly ügyfélcsalogatónak számít Fotó: Damir Sagolj Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb rekordokat döntött a mobilfizetés Magyarországon, a mobiltárcás tranzakciók száma közel háromszorosára nőtt 2019 és 2020 szeptembere között a Mastercard adatai szerint.

Az MTI-nek küldött keddi közlemény szerint a járványhelyzet komoly lökést adott a digitális fizetéseknek. Már több mint félmillió bankkártyát költöztettek mobiltelefonjukba a magyar felhasználók – idézik a közleményben a Magyar Nemzeti Bank (MNB) adatait.

Saját mobiltárcás megoldás 6 banknál érhető el Andorid rendszerű okostelefonokra, emellett 7 szolgáltató kínál Apple Pay-es fizetést. A Magyarországon elérhető mobiltárcák mögött a Mastercard MDES technológiája biztosítja a fizetések zavartalanságát. Az úgynevezett tokenizáció során a fizikai bankkártya adatait tokenekre cserélik, és ezek vesznek részt a tranzakciós folyamatokban. Ezt a technológiát nemcsak mobilfizetés során használják, de az Amazon is egyre több ügyfele számára teszi elérhetővé ezt a lehetőséget, így online vásárlás során egy gombnyomással megtörténhet a fizetés, nincs szükség a kártyaadatok újbóli megadására – írták.

A Mastercard globális fizetéstechnológiai vállalat, a közlemény szerint a világ leggyorsabb fizetési feldolgozó hálózatát működtetik, amely több, mint 210 országban köti össze a fogyasztókat, pénzügyi intézményeket, kereskedőket, kormányokat és vállalkozásokat.

Két magyar start-up is nyert egészségügyi fejlesztésekkel

A két győztes magyar projekt a PhoenixOrthosis, melynek csapata agyvérzésen átesettek életét könnyítő orvosi segédeszközt fejlesztettek ki és a Sineko Global, melynek találmánya egy, a határokon átívelő, mesterséges intelligencián alapuló radiológusokat segítő szoftver, a Graid.

Az idén negyedik éve, ezúttal a Bio-Europe esemény keretein belül, virtuálisan megrendezett EIT Health InnoStars Awards program célja, hogy segítse azokat az egészségügyi megoldásokat fejlesztő start-upokat, amelyek Európa mérsékelt innovációs potenciállal rendelkező régióiból származnak.

Az elődöntősök között négy magyar csapat is innovatív egészségügyi fejlesztésekkel versenyzett a győztes helyért, közülük a PhoenixOrthosis léphetett a dobogó harmadik fokára.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.