Tiltólistára kerültek az NFT-vel üzérkedő játékok

Már videójátékokban is felbukkantak jutalomként és pénzkereseti lehetőségként – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 10. 16. 18:13
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rossz hírt kaptak a szabadon adható és vehető, tulajdonjogot igazoló NFT-kre (non-fungible token) épülő mechanikákat a játékaikba beépíteni próbáló fejlesztők, a vezető digitális számítógépes játékbolt a héten betiltotta az efféle szoftverek árusítását. A Valve tájékoztatása szerint a Steamen nem lehetnek olyan termékek, amelyek kriptovalutát vagy NFT-t bocsátanak ki, kereskedelmet tesznek lehetővé velük.

A változtatásra a blokkláncot használó Age of Rust fejlesztője hívta fel a figyelmet, a játékában egyes fejtörők megoldásáért klasszikus jutalmak vagy achievementek mellett NFT-k is járnak. A különféle zavaros elméleteket és hitvallásokat figyelmen kívül hagyva ebben van ráció, hiszen az NFT-ket sikeresen begyűjtött játékosok képesek lehetnek valódi pénzért eladni azokat.

A videójátékok világán kívül mostanra bebizonyosodott, hogy óriási pénz van az NFT-kben, nemrég például egy kisfiú gépi módon legenerált, bálnákat mutató kis képecskékkel kereste magát degeszre.

Emellett persze a videójátékok esetében további potenciál is van az NFT-kben, a megszerzésük utáni szimpla kereskedés mellett a fejlesztők például játékbeli tartalmak elérhetőségét is hozzájuk köthetik. Megtehetik mondjuk azt, hogy a multiplayer játékukba tett vonzó hőssel csak olyanok is játszhatnak, akik rendelkeznek a feloldására használható, limitált darabszámban keringő NFT valamelyikével.

A fejleményre válaszul a rivális Epic Games Store közölte, hogy nyitott az NFT-s játékok ötletére, bár a szabályozásukkal kapcsolatos részleteket még át kell gondolniuk az illetékeseknek.

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Kiemelt kép: Pexels

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.