Gyorsan ráakadtak az internet nyomozói a monolit fémtömbre

A utah-i vadőrök november 18-án vették észre az objektumot.

Forrás: MTI2020. 11. 27. 12:36
null
Egy csillogó fémépítményre bukkantak a Red Rock sivatag mélyén Forrás: Pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindössze 48 óra kellett az internet leggyorsabb nyomozóinak, hogy megtalálják a utah-i sivatag vörös kövei között álló, rejtélyes monolit fémoszlopot.

Amikor a utah-i hatóságok hétfőn bejelentették, hogy egy csillogó fémépítményre bukkantak a Red Rock sivatag mélyén, határozottan visszautasították, hogy felfedjék a pontos helyét – idézte fel a BBC hírportálja.

Remélték, ezzel elriasztják az amatőr felfedezőket, hogy nekivágjanak a veszélyes kalandnak, esetleg eltévedjenek és ottragadjanak a pusztaságban.

Nem volt sok esélye, hogy az emberek megfogadják a tanácsot.

Szerdán megjelentek az első fotók az Instagram közösségi képmegosztón, ahol páran diadalmasan pózolnak a titokzatos eredetű oszloppal, hogy megmutassák, ők értek oda elsőnek.

Azok a netes nyomozók segítettek nekik, akik a Google Earth-ön gyorsan lokalizálták a pontot és kiposztolák a koordinátáit.

A utah-i vadőrök november 18-án vették észre az objektumot, amikor helikopterről vadjuhokat számláltak a településektől tavol eső, marsbélinek tűnő tájon.

Tim Slane Reddit-felhasználó, aki a koordinátákat közzétette, elmondta, hogy a helikopter repülési útvonalát követte, amíg el nem tűnt a radarról. Ezt úgy értelmezte, hogy itt szállhatott le.

Egy csillogó fémépítményre bukkantak a Red Rock sivatag mélyén
Fotó: Pixabay

Ezután a térképen keresni kezdte a nyilvánosságra hozott fotókon és videókon látható tájat, és rá is talált egy kanyonra, ami felülről megfelelőnek tűnt. A kanyonban jól kivehető volt egy hosszú, keskeny árnyék, amely a 2015-ös műholdfelvételeken még nincsen, de a 2016-osokon már feltűnik.

„Azonnal tudtam, hogy amint a helymeghatározás megjelenik az interneten, az emberek odamennek. Kaptam pár dühös üzenetet, amiért kiposztoltam a koordinátákat. Ha én nem találom meg, másnak biztos sikerült volna”

– mondta Slane.

Egy David nevű utah-i férfi közölte a Redditen, hogy el is indult. Szerdán napfelkelte előtt ért oda, rövidesen megérkezett a többi felfedező is.

„Jó volt elmenekülni a 2020-as év összes negatív élménye elől” – írta.

A fémtömb eredete azonban továbbra is ismeretlen, eddig senki sem jelentkezett, hogy ő állította volna fel az oszlopot a sivatagban.

A legtöbben arra tippelnek, hogy szobrász alkotása lehet, néhányan John McCracken minimalista művész (1934-2011) keze nyomát vélik benne felismerni.

A utah-i hatóságok szerint „szövetségi kezelésben lévő területeken tilos engedély nélkül építményeket vagy műalkotásokat állítani”.

Három olasz étterem kapott idén először két Michelin-csillagot

Három olaszországi étterem kapott idén először két Michelin-csillagot, emellett 26 vendéglátóhely nyert el először egy-egy csillagot.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.