időjárás 20°C Brúnó , Renáta 2022. október 6.
logo

Hat gyakorlat, ami látványosan formálja a testet

Forrás: Diéta és Fitnesz
2021.03.11. 10:45
Hat gyakorlat, ami látványosan formálja a testet

Elhatározta, hogy edzeni kezd és szeretné, ha ez minél hamarabb meglátszana a testén?

Ez a hat gyakorlat egyszerű, próbálja ki mindenképpen – olvasható a javaslat a diétaésfitnesz.hu cikkében.

FEKVŐTÁMASZ: A MELL, A VÁLL ÉS A KAR IZMAIT ERŐSÍTI

A kezedet a vállszélességnél kicsit szélesebb támaszba tedd. Figyelj rá, hogy a tested egy egyenes vonalat alkosson. Ha a térdelő fekvőtámaszt választod, a lábfejed a térded fölött legyen, a fenekedet ne told ki, és ne is lógasd, tartsd feszesen. A fejedet ne feszítsd hátra, de ne is lógasd. Körülbelül 90 fokban hajlítsd be a könyöködet, majd emeld vissza a kiinduló helyzetbe.

A kép illusztráció. Fotó: Pexels

FELÜLÉS: A HASIZMOKAT ERŐSÍTI

Feküdj a hátadra, a lábad csípőszélességű terpeszben legyen a talajon. A derekadat szorítsd a talajra, a hasizmaidat feszítsd meg, a könyöködet húzd a talaj felé. Kilégzéssel feszítsd meg még jobban a hasizmaidat, az álladat emeld a mennyezet felé, a lapockádat pedig emeld el a talajtól. Belégzésre térj vissza a kiinduló helyzetbe.

SÚLYZÓEMELÉS: A BICEPSZET ERŐSÍTI

Állj csípőszélességű terpeszbe, enyhén hajlított térddel. Mindkét kézben súlyzó, karok a test mellett, tenyér előre fordítva. Karhajlítással emeld a súlyzókat egészen mellmagasságig, majd engedd vissza a kiinduló helyzetbe. A hátadat mindvégig tartsd egyenesen, a könyöködet szorítsd az oldaladhoz. Lassú mozdulattal dolgozz lefelé is, ne hagyd, hogy a súly lerántsa a karodat!

GUGGOLÁS: A COMBOT ÉS A FENEKET ERŐSÍTI

Kezdd a falnál: a hátaddal és fenekeddel támaszkodj a falnak, a lábad legyen csípőszélességnél valamivel nagyobb terpeszben, a térded legyen a bokád fölött. Lassan ereszkedj le a fal mellett, úgy, hogy a térded 90 fokos szöget zárjon be. A térded ne csússzon ki két oldalra. Amikor ráéreztél a gyakorlatra, próbáld meg fal nélkül elvégezni, ilyenkor a feneked egy kicsit hátrébb kerül majd a gyakorlat közben. Fonts, hogy ekkor már a térdes nem mehet a boka elé!

FORDÍTOTT FEKVŐTÁMASZ: A TRICEPSZET ERŐSÍTI

Támaszkodj egy székre a tested mögött. A térded legyen a bokád fölött, és zárjon be körülbelül 90 fokos szöget. Ereszd le a tested úgy, hogy a könyököd 90 fokos szöget zárjon be, majd emeld vissza a tested a kiinduló helyzetbe. Ne görbítsd a hátadat, és ne told ki előre a csípőd és a térded, a felsőtested legyen függőleges.

KITÖRÉS: A LÁB ÖSSZES IZMÁT ERŐSÍTI

Szűk terpeszből lépj egy nagyon előre és térdhajlítással engedd le törzsed a talaj irányába. Hátul lévő lábad térdével csaknem érintsd meg a talajt, majd térj vissza a kiinduló helyzetbe.

További információért az intervallumos és az erősítő edzésekről, valamint a hat gyakorlat szabályos végzéséhez segítséget nyújtó képekért tekintse meg a teljes cikket a Diéta és Fitnesz oldalán!

Korábbi cikkünkben a kezdő sportolóknak különösen hasznos témáról írtunk. Az edzések alatt szerzett sérülések ugyanis nagyon fájdalmasak tudnak lenni és általában sok időbe telik a teljes felépülés. Segítünk, hogy elkerülje a sportsérüléseket.

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.