időjárás 23°C Ulrik 2022. július 4.
logo

Újabb divatmárka hagy fel az állati szőrme használatával

Forrás: Vg.hu
2022.02.06. 16:36 2022.02.06. 16:46
Újabb divatmárka hagy fel az állati szőrme használatával

Nem készít több divatcikket állatszőrméből a Dolce & Gabbana. A luxusdivatház hétfőn jelentette be, hogy ettől az évtől kollekcióiban áttér az állatbarát műszőrmékre – adta hírül a VG.

A Dolce & Gabbana kommunikációs és marketinges szóvivője közleményében hangsúlyozta, hogy a cég olyan fenntartható jövőn dolgozik, amelyben nem szerepel az állati szőrme felhasználása. A bejelentés szerint azonban a szőrmekészítő mesterekkel továbbra is együtt dolgoznak, hogy megőrizzék a munkahelyeket és a mesterségbeli tudást.

Olaszországban az idei évtől tilos a szőrmés állatok tenyésztése. Az utóbbi két évtizedben mintegy húsz országban tiltották meg vagy korlátozták állatok tenyésztését pusztán a szőrméjükért.

A milánói divatház, amely a Humane Society International nemzetközi állatvédő szervezettel karöltve jelentette be döntését, olyan divatmárkákhoz csatlakozik a vállalásával, mint az Armani, a Gucci, a Prada és a Moncler, amelyek már elfogadták a Fur Free Alliance (Szőrmementes Szövetség) nemzetközi állatjogi hálózat útmutatását. A Moncler szintén a közelmúltban jelentette be ez irányú vállalását. Az olasz cég 2024-től lesz „szőrmentes”, az utolsó termékek, amelyeket még állati szőrme felhasználásával készítettek, a 2023-as őszi–téli kollekcióban jelennek meg – írja a VG.

A bejelentés kedvező fogadtatásra talált a Humane Society International berkeiben is, a szervezet egyik igazgatója szerint Olaszország a szőrmementes divat központjává vált, mára számos világmárka – például az Armani, a Prada, a Versace, a Valentino és a Gucci – hagyott fel az állati szőrmék használatával.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: Stefano Gabbana (balra) és Domenico Dolce, a Dolce & Gabbana olasz divatház névadó tervezői a kifutón a 2019–2020-as őszi–téli kollekciójuk bemutatója végén a milánói divathéten 2019. február 24-én (Fotó: MTI/EPA/ANSA/Daniel Dal Zennaro)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.