Újabb divatmárka hagy fel az állati szőrme használatával

Nem készít több divatcikket állatszőrméből a Dolce & Gabbana. A luxusdivatház hétfőn jelentette be, hogy ettől az évtől kollekcióiban áttér az állatbarát műszőrmékre – adta hírül a VG.

Forrás: Vg.hu2022. 02. 06. 16:36
Gabbana, Stefano ; Dolce, Domenico
Milánó, 2019. február 25. Stefano Gabbana (b) és Domenico Dolce, a Dolce & Gabbana olasz divatház névadó tervezõi a kifutón a 2019-2020-as õszi-téli kollekciójuk bemutatója végén a milánói divathéten 2019. február 24-én. MTI/EPA/ANSA/Daniel Dal Zennaro Fotó: Daniel Dal Zennaro
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Dolce & Gabbana kommunikációs és marketinges szóvivője közleményében hangsúlyozta, hogy a cég olyan fenntartható jövőn dolgozik, amelyben nem szerepel az állati szőrme felhasználása. A bejelentés szerint azonban a szőrmekészítő mesterekkel továbbra is együtt dolgoznak, hogy megőrizzék a munkahelyeket és a mesterségbeli tudást.

Olaszországban az idei évtől tilos a szőrmés állatok tenyésztése. Az utóbbi két évtizedben mintegy húsz országban tiltották meg vagy korlátozták állatok tenyésztését pusztán a szőrméjükért.

A milánói divatház, amely a Humane Society International nemzetközi állatvédő szervezettel karöltve jelentette be döntését, olyan divatmárkákhoz csatlakozik a vállalásával, mint az Armani, a Gucci, a Prada és a Moncler, amelyek már elfogadták a Fur Free Alliance (Szőrmementes Szövetség) nemzetközi állatjogi hálózat útmutatását. A Moncler szintén a közelmúltban jelentette be ez irányú vállalását. Az olasz cég 2024-től lesz „szőrmentes”, az utolsó termékek, amelyeket még állati szőrme felhasználásával készítettek, a 2023-as őszi–téli kollekcióban jelennek meg – írja a VG.

A bejelentés kedvező fogadtatásra talált a Humane Society International berkeiben is, a szervezet egyik igazgatója szerint Olaszország a szőrmementes divat központjává vált, mára számos világmárka – például az Armani, a Prada, a Versace, a Valentino és a Gucci – hagyott fel az állati szőrmék használatával.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: Stefano Gabbana (balra) és Domenico Dolce, a Dolce & Gabbana olasz divatház névadó tervezői a kifutón a 2019–2020-as őszi–téli kollekciójuk bemutatója végén a milánói divathéten 2019. február 24-én (Fotó: MTI/EPA/ANSA/Daniel Dal Zennaro)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.