A Fidesz kommunikátora elismerte a havi több százezres ösztöndíjat

„A doktori iskola ösztöndíját a sikeresen teljesített félévek után kapom, és ugyanez vonatkozik feleségemre is” – írta.

Hava Nikita
2017. 07. 10. 14:19
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miután lapunk megírta, hogy Hidvéghi Balázs és felesége évek óta egy jegybanki alapítvány havi 300 ezer forintos ösztöndíjában részesül, a kormányzó párt kommunikációs igazgatója közleményt adott ki, amelyben megírta: „mint az a nyilvánosan évek óta elérhető önéletrajzomban is szerepel, 2015-től a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Földtudományok Geopolitikai Doktori Képzésének hallgatója vagyok, a képzés középpontjában a közép-európai geopolitikai kérdések elemzése áll. Mint a doktori képzés résztvevője, a jogszabályokban rögzített és mindenki másra egyformán érvényes kötelezettségeket viselem. A doktori iskola ösztöndíját a sikeresen teljesített félévek után kapom, és ugyanez vonatkozik feleségemre is, aki környezetvédelmi szakemberként szintén a doktori iskola hallgatója.”

Bár a lapunk hasábjain megjelent cikkben nem írtuk, hogy pontosan melyik jegybanki alapítványtól kap a Fidesz egyik fontos embere ösztöndíjat, sőt tényként még azt sem állítottuk, hogy Hidvéghi mind a mai napig felveszi az apanázst, az egyik jegybanki alapítvány mégis magára ismert. Így cikkünk megjelenése után a Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvány sajtósa közleményben – amelyben meg sem említette Hidvéghi Balázs nevét, és el sem ismerte, hogy a Fidesz szóvivője tőlük kap ösztöndíjat – írta meg: az ország legnagyobb doktori programját támogatják a Pallas Athéné alapítványok.

Hidvéghi Balázs egyébként a Magyar Nemzeti Bank szóvivője és Matolcsy György elnöki tanácsadója is volt, mielőtt a Fidesz kommunikációs igazgatója lett.

Mint korábban megírtuk, a 300 ezer forintos havi ösztöndíjért a hallgatóknak nem a szokásos doktori fokozat megszerzésével együtt járó feladatokat kell elvégezniük. A programban részt vevő forrásunk úgy fogalmazott: még tanítani sem kell, csak „kamuelőadásokat” tartani. Cikkünk hétfői megjelenése után az egyik olvasónk felháborítónak találta, hogy egy PhD-képzés során akkora összeget kapnak a diákok, mint egy több éve tanító professzor havi jövedelme. Hozzátette: néhány éve 95 ezer forintos ösztöndíjat kapott az egyik legnagyobb hazai egyetem doktori programjában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.