Átadják tapasztalataikat az élvonalbeli cégvezetők

Magyar Nemzet
2020. 11. 18. 16:37
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rendkívüli igény van a generációk közötti tudásmegosztásra, a fiatal és a tapasztaltabb szakemberek közötti szakmai távolság csökkentésére az egyes gazdasági területeken a Menedzserszövetség tavaly indított, egyedülálló mentorprogramjának eddigi fő tapasztalata szerint. A szeniorok és a mai innovátorok tipikus ismeretei közötti átjárhatóság, a tapasztalatalapú, időtálló információk közös hasznosítására való képesség a jövő gazdaságának egyik kulcsa, amit mára a digitalizáció forradalma és a globális gazdaságok robbanásszerű fejlődése is az első helyre rangsorol – mondta lapunknak a Menedzserszövetség digitális felületekért és fiatalokért felelős vezetője a jövőre folytatódó képzés jelenleg nyitott pályázatáról.

Rasztovits Dávid jelezte: november 30-ig fogadják a jelentkezéseket A jövő menedzsere 3.0 mentorprogramra, amelyben a cégvilág 38 neves gazdasági szereplője, élvonalbeli felső vezetők szövetkeztek több évtizedes, hazai és nemzetközi területeken szerzett szakmai tapasztalataik továbbörökítésére. A szervezet a 45. életévüket még be nem töltött menedzserek jelentkezését várja, akik a szakmai zsűri elbírálását követően az év végéig kapnak értesítést a 2021-es részvételről.

– A szövetség célja az értékteremtés a következő generációknak, amihez az egyes korcsoportok tudásának szinergiaalapú megosztása a legfőbb, közvetlen eszköz – fogalmazott a program felelőse. A járvány okozta gazdasági lejtmenet kapcsán megemlítette: a Menedzserszövetségnél abban hisznek, hogy csak közös összefogással sikerülhet átvészelni ezt a minden szempontból bonyolult és rendkívül sok áldozatot követelő helyzetet.

– A második programot tavasszal, a koronavírus miatti gazdasági világkrízisre reagálva 38 mentorral és 44 mentorálttal bonyolítottuk le hibrid formában, azaz online és személyes találkozók során zajlott a közös munka, konkrét sikerekkel. Ezúttal továbbfejlesztettük a stratégiát – jelezte Rasztovits Dávid. Eszerint A jövő menedzsere 3.0 programba egy úgynevezett co-mentoring pluszlehetőséget is beépítettek, ami arra ad majd lehetőséget, hogy a folyamat során további szakértőket is bevonjanak az egyes célok elérésére.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.