időjárás 11°C Helga 2023. október 3.
logo

Díjazza a Michelin a vidéki Magyarország éttermeit

Magyar Nemzet
2022.04.12. 17:07
Díjazza a Michelin a vidéki Magyarország éttermeit

A Michelin bejelentette, hogy az idei évtől nemcsak Budapesten, hanem egész Magyarországon keresi a legjobb éttermeket, amelyeket a különböző kategóriákban összegyűjtve és díjazva az év második felében megjelenő Michelin-kalauzban szerepeltetne – hívta fel a figyelmet a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ). 

Hangsúlyozták, hogy 

a magyar vendéglátás dinamikus fejlődése, a sikeres hazai és külföldi szereplések, valamint a minőségi magyar alapanyagok mind hozzájárultak ahhoz, hogy a vidéki Magyarország is felkerült a gasztronómia világtérképére. 

– Ma már országszerte kiemelkedő kínálattal találkozhatunk. Ennek is köszönhető, hogy a Michelin mostantól nemcsak budapesti, hanem vidéki éttermeket is értékel – állapította meg az ügynökség, hozzátéve, hogy hatalmas megtiszteltetésnek számít, hogy az idei évben már az egész országot lefedő kalauzt (National selection of Hungary) készítenek. 

– Hálásak vagyunk, hogy éttermeink, séfjeink részesei lehetnek ennek a kiemelt figyelemnek és megbecsülésnek – idézi az MTÜ közleménye Guller Zoltán vezérigazgató szavait. 

Emlékeztetnek: Magyarország jelenleg húsz Michelin-kitüntetéssel (csillaggal vagy tányérral) rendelkezik, ami immár új vidéki felfedezettel vagy felfedezettekkel is bővülhet. 

A rangos National selection of Hungary kiváló országimázs-építő lehetőség is, melynek köszönhetően még több gasztroturista érkezhet majd Magyarországra.

 

Borítókép: Felszolgáló a Bock Bisztróban, amely a Michelin Guide által Bip Gourmand besorolással elismert vendéglő (Fotó: MTI/Beliczay László)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.