Roham indult a kedvező kamatozású, új állampapírokért + videó

Varga Mihály pénzügyminiszter rekordértékesítésről számolt be.

Magyar Nemzet
2022. 10. 03. 12:57
VARGA Mihály
Budapest, 2022. június 22. Varga Mihály pénzügyminiszter az expozéját tartja a Magyarország 2023. évi központi költségvetésérõl szóló törvényjavaslat vitájában az Országgyûlés rendkívüli plenáris ülésén 2022. június 22-én. Varga Mihály elmondta, hogy a 2023-as büdzsé a rezsicsökkentés és a honvédelem költségvetése, ezek azok a legfontosabb gazdaságpolitikai irányok, amelyeket számokba foglaltak. MTI/Bruzák Noémi Fotó: MTI/Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rekordértékesítéssel indultak az új, magas kamatozású állampapírok – közölte Varga Mihály. A pénzügyminiszter a közösségi oldalán közzétett videóüzenetében azt mondta,

az első két nap során 300 milliárd forint értékben vásároltak a családok a Bónusz és a Prémium Magyar Állampapírból.

A minden eddiginél nagyobb érdeklődés annak köszönhető, hogy az állampírok 11 százalék fölötti kamatozású, biztonságos, kamatadómentes, a háborús infláció ellen védelmet nyújtó befektetést jelentenek a családoknak.

A tárcavezető a múlt hét elején jelentette be, hogy szeptember 29-től a lakosság már megvásárolhatja az újra forgalomba hozott Bónusz Magyar Állampapírt, amelynek induló kamata évi 11,32 százalék, valamint a megújított Prémium Magyar Állampapír-sorozatokat is, amelyek induló kamata 11,75 százalék.

Borítókép: Varga Mihály (Fotó: Bruzák Noémi/MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.