Bővítette nyírbátori üzemét az Unilever

Szijjártó Péter: Már az idei első hat hónapban több beruházás érkezett Magyarországra, mint a tavalyi rekordév egészében.

Magyar Nemzet
2023. 06. 30. 11:10
Nyírbátor, Unilever üzem Fotó: BORSOS MATYAS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Huszonhárommilliárd forintos beruházással nyolcvan új munkahelyet teremt az Unilever most átadott kibővített nyírbátori üzeme. 

– A mai nap újra Kelet-Magyarországról szól. Az itt élő emberek valamennyiünknél jobban érzékelik a szomszédban zajló háború hatásait és szembesülnek nap mint nap a drámai következményekkel. Ezért fontosak a beruházások, fontos, hogy meg tudjuk győzni a legnagyobb vállalatokat arról, hogy itt fejlesszenek, itt hozzanak létre munkahelyeket – írta az eseményen részt vevő külgazdasági és külügyminiszter Facebook-posztjában. Szijjártó Péter úgy fogalmazott: 

Az Unilever a világ bármelyik pontján létrehozhatta volna új üzemkapacitását, a vállalat mégis Magyarország és Nyírbátor mellett döntött: nyolcvan új munkahely 23 milliárd forintos beruházás.

– Ez közös siker, ami egyértelműen azoknak az embereknek a munkáját dicséri, akik itt dolgoznak az Unilever nyírbátori üzemében. Legyen bármilyen stabil is egy politikai rendszer, legyenek bármilyen alacsonyak is az adók és legyen bármilyen fejlett is az infrastruktúra, hogyha az itt dolgozók képességei, szorgalma, kreativitása nem győzné meg a tulajdonosokat, akkor egészen biztosan nem tudtunk volna nyerni – zárta posztját a tárcavezető. 

Az átadón a miniszter arról is szót ejtett, hogy már az idei első hat hónapban több beruházás érkezett Magyarországra, mint a tavalyi rekordév egészében, így jó esély van a 2022-es adatok duplázására.

Hangsúlyozta, hogy mesterhármast sikerült elérni, a beruházások, a foglalkoztatottság és az exportteljesítmény csúcsát is megdöntötték.

– Az is világos, hogy a gazdasági teljesítmény alapját a beruházások adják, hiszen a beruházások teremtenek munkahelyeket, a munkahelyeken lesz munka, a munkából pedig lesz gazdasági teljesítmény – szögezte le. – A beruházások és az export folyamatosan húzzák egymást, a beruházások és az export folyamatosan erősítik egymást, s újabb és újabb rekordok elérésére tesznek minket képessé – tette hozzá.

Borítókép: Nyolcvan új munkahely jön létre az Unilever bővített üzemében (Forrás: Szijjártó Péter Facebook-posztja)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.