Tanszerekkel zárja a nyarat az adóhivatal

Az iskolakezdés, a becsengetés ideje egyre közeledik, ami számos családnak egyet jelent a felkészüléssel.

Jakubász
2020. 08. 26. 8:26
null
Ragasztó, füzet, toll. Kell hozzájuk nyugta is Fotó: Havran Zoltán Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Abban nincs semmi meglepő, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyáron kiemelten figyel azokra a gazdasági szereplőkre, amelyeknek forgalma, látogatottsága az időjárás, a vásárlási szokások vagy más hasonló okok miatt ez idő tájt rendre megugrik. Így volt ez idén is, a hatóság ezért tartott már országos razziát például fagyizókban, gyümölcsárusoknál és vendéglátóhelyeken is. A sorból rendes körülmények között nem maradnának ki a fesztiválok, a nagy sportesemények sem, a koronavírus-járvány miatt azonban ilyenek idén nincsenek, így ellenőrizni sem kell azokon.

Ragasztó, füzet, toll. Kell hozzájuk nyugta is
Fotó: Magyar Nemzet/Havran Zoltán

Lesz ellenben iskolakezdés, a becsengetés ideje ráadásul egyre közeledik, ami számos családnak egyet jelent a felkészüléssel, a tollak, a ceruzák, a füzetek megvásárlásával. S egyet jelent az adóhivatali ellenőrzés-sorozattal is. A hatóság friss előrejelzése szerint a NAV emberei ezen a héten több helyütt is felkeresik majd a tanszer-, a papír- és az írószer-kereskedőket. Így cselekszenek Hajdú-Bihar, Somogy, Komárom-Esztergom, Veszprém és Pest megye revizorai, de a fővárosban is számíthatnak az érintettek a NAV-osok látogatására. Az ellenőrzésekben a szokásos kérdések kerülnek elő: a boltos átadta-e a nyugtát, a számlát, megfelelően használja-e online pénztárgépét, és szabályszerűen bejelentette-e alkalmazottait. Felmerülhet ezek mellett a készpénzkészlet ügye, ahogy az is, hogy a nyilvántartásokat helyesen vezetik-e a vállalkozások.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.