Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Kovács Zoltán: Brüsszel továbbra is támogatni akarja az illegális bevándorlást

Kovács Zoltán azt mondta, a migráció támogatását célzó tervek továbbra is ott vannak „a brüsszeli fiókokban”, és olyan döntések születnek a háttérben, amelyek ezek megvalósítását célozzák.

Forrás: MTI2019. 02. 19. 12:34
KOVÁCS Zoltán
Budapest, 2018. június 28. Kovács Zoltán kormányszóvivõ sajtótájékoztatót tart az EU-tagországok állam- és kormányfõinek brüsszeli csúcstalálkozója elõtt a Miniszterelnöki Kabinetirodán 2018. június 28-án. MTI Fotó: Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány szerint Brüsszel továbbra is támogatni akarja az illegális bevándorlást, amiről a magyar embereknek tudniuk kell, ezért indítottak újabb tájékoztató kampányt – közölte a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

Kovács Zoltán azt mondta, a migráció támogatását célzó tervek továbbra is ott vannak „a brüsszeli fiókokban”, és olyan döntések születnek a háttérben, amelyek ezek megvalósítását célozzák. Ilyen terv például a nem kormányzati szervezetek (NGO) támogatásának megsokszorozása és az illegális bevándorlást jogszerűvé tevő migrációs alap létrehozása is – tette hozzá az államtitkár.

Az NGO-k támogatásáról Kovács Zoltán azt mondta, erről már szavazott az Európa Parlament januárban, és ez a terv nem más, mint Soros György 2015 szeptemberében meghirdetett tervének hatodik pontja, amely kimondottan az NGO-k segítségével szeretne „megoldást” találni az migráció kezelésére. A támogatást a jelenlegi háromszorosára, 1,8 milliárd euróra, azaz 570 milliárd forintra akarják emelni – fűzte hozzá.

Az államtitkár azt hangoztatta, hogy az elmúlt években a migrációpárti politika és politikusok elfoglalták az európai intézményeket és az NGO-kal kiegészülve mindent megtesznek annak érdekében, hogy megvalósítsák a migrációt elősegítő terveiket. Teszik ezt annak ellenére, hogy egyre többen képviselik azt az álláspontot Európában, hogy a migrációt meg kell állítani – jegyezte meg.

Kovács Zoltán szerint az európai intézmények és az NGO-k összetalálkozásának egyik szimbolikus példája az, ahogy Frans Timmermans, az Európai Bizottság alelnöke viszonyul ehhez a kérdéshez. Timmermans találkozott a legtöbbször Soros Györggyel és szorosan tartja a kapcsolatot a migrációt támogató szervezetekkel, pedig neki „a szerződés őreként” arról kellene gondoskodnia, hogy mindenki a jogszabályoknak megfelelően tevékenykedjen, és nem migrációpárti álláspontot kellene képviselnie – jelentette ki az államtitkár.

Kitért arra is, hogy éppen kedden tárgyal az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi szakbizottsága (LIBE) arról, hogyan lehetne létrehozni a migrációs alapot, amely az illegális bevándorlást jogszerűvé és legálissá tenné, valamint a gazdasági bevándorlás csatornáit intézményesítené.

A kormány szerint minden magyarnak joga van tudni, mi zajlik Brüsszelben, különös tekintettel az EP-választásokra, mivel a bevándorlást támogató tervek nem kerültek le a napirendről, és a kormány szerint ezek veszélyeztetik a magyar és európai emberek biztonságát és jövőjét – mondta az államtitkár.

Készülnek azok a tervek, amelyeket az Európai Bizottság tagad

A magyar kormány be tudja bizonyítani, hogy készülnek azok a tervek, amelyeket az Európai Bizottság tagad – mondta a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár újságíróknak kedden Budapesten.

Kovács Zoltán arra reagált, hogy Margarítisz Szkínász, az Európai Bizottság szóvivője álhírnek, dezinformációnak minősítette a magyar kormány újabb, az illegális migrációval kapcsolatos tájékoztató kampányának megállapításait kedden.

Az államtitkár úgy fogalmazott: „az elmúlt években többször tapasztaltuk és láttuk, hogy a bizottság a legnyilvánvalóbb dolgokat is félrevezetésnek és hazugságnak tekintette”, miközben maga áll a kezdeményezések mögött, amelyeket tagad.

Hozzátette: a bevándorlást támogató hétpontos brüsszeli munkaterv minden egyes pontjának létezését be tudják bizonyítani.

Kovács Zoltán példaként említette, hogy miközben a bizottság tagadja, hogy migránsvízumot vezetnének be, már szavaztak az úgynevezett humanitárius vízumról, és támogatják a létrehozását. A humanitárius vízummal „intézményesítenék a migrnsok eljutását a világ távolabbi pontjairól is” az európai tagállamok követségein keresztül Európába.

Margarítisz Szkínász, a brüsszeli testület szóvivője kedden arról beszélt, hogy a magyar kormány hétfőn bejelntett kampánya „minden képzeleten túltesz”, illetve sokkolónak nevezte, hogy „egy ilyen nevetséges összeesküvés-elmélet” ekkora teret nyert.

Azt mondta: „Nem igaz, hogy az Európai Unió aláássa a nemzeti határvédelmet, éppen ellenkezőleg. Nincsen terv az úgynevezett humanitárius vízumok bevezetésére, a tagországok maguk döntenek arról, milyen mértékben kívánják elfogadni a jogszerű migrációt.”

Az új kormányzati tájékoztató kampány plakátjain Soros György magyar-amerikai üzletember és Jean-Claude Juncker fényképe látható a következő szöveggel: „Önnek is joga van tudni, mire készül Brüsszel. Be akarják vezetni a kötelező betelepítési kvótát. Gyengíteni akarják a tagállamok határvédelmi jogait. Migránsvízummal könnyítenék a bevándorlást.”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.