Társadalomtudományok: a liberális elit kedvenc játszótere

Az Egyesült Államokból kiinduló rendőrellenes mozgalom első hulláma szerencsére nem nagyon lépett túl az USA határain – olvasható a PestiSrácok.hu oldalán.

Forrás: pestisracok.hu2020. 08. 16. 21:45
null
Forrás: MTI/AP/Minnesota Public Radio/Evan Frost
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár a Black Lives Matter mozgalom Nyugat-Európában, sőt kimutatható fekete lakossággal nem rendelkező országokban is támogatókra talált, a rendőrség feloszlatását az óceán ezen oldalán még az őrültek közül is csak kevesen követelték. Azonban, ahogyan Amerikában egyre hangosabban és egyre erőszakosabban követelik a liberális politikai körök is a rendőrség finanszírozásának megvágását, vagy akár szélsőséges esetben a feloszlatását is, a hóbort külföldön is támogatókra kezd találni. Ha pedig az amerikai liberális elit valamit jó ötletnek tart, a „nyugati tudományos világban” is biztosan lesz követője a dolognak. Így szállt ki Kanada legnagyobb kriminológiai tanszéke az ottawai rendőrség mögül.

Megszakította együttműködését az ottawai rendőrséggel a Carleton Egyetem kriminológiai és igazságügyi intézete, mivel a kar vezetői szerint a kanadai rendőrség elmaradt az általuk szükségesnek tartott reformokkal. Az ottawai rendőrség egyik fontos tudományos partnereként az egyetem korábban éves szinten mintegy nyolcvan diákot helyezett ki szakmai gyakorlatra a hatóságokhoz, most azonban ennek vége, legalábbis addig, amíg a szervezet nem tesz lépéseket a „szisztematikus rasszizmus felszámolásáért”. Jeffrey Monaghan, az intézet egyik vezető professzora azzal indokolta az összefogás felmondását, hogy szerinte a rendőrség

túl keveset tett a szisztematikus rasszizmus felismerése érdekében, és nem lát valódi akaratot arra, hogy megszüntessék a fekete- és őslakosellenes érzelmeket, gyakorlatokat és politikákat.

Mindenesetre ironikus, hogy az ottawai rendőrség Monaghan szerint annak ellenére diszkriminatív a feketékkel szemben, hogy egy fekete férfi vezeti azt. A szakmai gyakorlatok 1973 óta a Carleton kriminológiai programjának részét képezik, tehát 47 éve számtalan jogászt, rendőrségi vezetőt képeztek már így ki, készítettek fel a szakmájára. Érdekes, hogy ez a jelek szerint nem volt hatással a rendőrségi szervezetben „tomboló” rasszizmusra, biztos eddig nem vették észre azt.

Fotó: MTI/AP/Minnesota Public Radio/Evan Frost

TÁRSADALOMTUDOMÁNYOK, A LIBERÁLIS ELIT KEDVENC JÁTSZÓTERE

A terepen végzett gyakorlatnak az lenne a legfontosabb dolga, hogy a hallgatók (akik később az igazságszolgáltatásban fognak dolgozni) megfigyelhessék, hogy a valódi emberek és rendőrök, az igazi áldozatok és tanúk, az utca embere, a bűnelkövetők és a bűnözők hogyan viselkednek éles helyzetekben. A liberális logika gyönyörű megnyilvánulása, hogy a valósággal nem akarja megismertetni az egyetemi hallgatókat, hanem az ideológia alapján kialakított „tudásra” alapozva akarja kiküldeni őket a nagy társadalmi reformot megvalósítani. Ha az emberek, a rendőrök, a bűnözők, az áldozatok nem olyanok, ahogy azt a primitív liberális ideológia mondja, az az ő bajuk. Akinek csak egyetlen gondolata van, a rasszizmus, az a maga végtelen együgyűségében értelemszerűen mindenütt rasszizmust fog találni. És természetesen a gyarmatosítással is rengeteget fognak foglalkozni, mert a bűnüldözéshez az is elengedhetetlen.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.