időjárás -1°C Ingrid , Ágota 2023. február 5.
logo

Pozitív megkülönböztetésben részesítené az olasz baloldal a bevándorlókat

Forrás: MEDIAWORKS
2021.06.03. 19:00
Pozitív megkülönböztetésben részesítené az olasz baloldal a bevándorlókat

Az elhúzódó kijárási tilalom első számú áldozatai a gyermekek Olaszországban; transznemű sportolókat támogató dokumentumfilmet készített az Emmy-díjas amerikai rendező. Eric Zemmour francia író emberkísérlethez hasonlította a transznemű gyermekek nemváltását; Olaszországban komolyabb anyagi támogatásra számíthatnak azok az iskolák, melyet bevándorlók gyermekei látogatnak.

Az elhúzódó kijárási tilalom első számú áldozatai a gyermekek Olaszországban

Minden második olasz gyerek depressziós tünetekkel, túlsúllyal és figyelem zavarral küszködik. Az egy éven keresztül tartó hosszabb-rövidebb távoktatás, valamint a sporttevékenységek felfüggesztése komoly károkat okozott a gyermekek fejlődésében. Hosszú hónapokon keresztül a zárt szobák falai közé, csupán a számítógép társaságára kényszerítettek több millió gyermekeket és serdülőkorút. Nemcsak az utcákon és játszótereken, hanem a társasházak kertjeiben is tilos volt időzni a fiataloknak. A római Lazzaro Spallanzani, a Gemelli kórház, valamint a Bambin Gesú gyermekkórház közös felmérése megdöbbentő eredményre jutott. A fiatalok 43 százalékánál étvágy- és súlynövekedést tapasztaltak, felénél levertséget, alvási zavarokat, fej- és izomfájdalmakat, általános rossz hangulatot, ingerlékenységet, lehangoltságot vettek észre. A 17–19 éves korosztály 40 százalékának kilátástalan a jövőképe.

Forrás: IlMessaggero

Transznemű sportolókat támogató dokumentumfilmet készített az Emmy-díjas amerikai rendező

A melegbüszkeség hónapjában, június elsején mutatták be Michael Barnett Emmy-díjas amerikai filmrendező transznemű sportolókat megszólaltató új dokumentumfilmjét, Changing the Game (Sorsfordító játékok) címmel. A The New York Times szerint a filmkészítők és a transznemű szereplők közös célja az, hogy eloszlassák azokat a szerintük alaptalan aggodalmakat, amely a biológiai nemük szerinti csapatokban versenyző cisznemű sportolókat aggasztják a transznemű sportolók felbukkanásával kapcsolatban.

A film előzetesében többnyire férfinak született, de már nőként versenyző transzneműek fejtik ki értetlenségüket és fájdalmukat a velük szemben egyre terjedő tiltakozáshullámmal kapcsolatban. A film egyértelmű célja a transznemű sportolók támogatása, de vélhetően sok nézőt nem győznek meg azok a bejátszások, amelyekkel a film készítői – bár akaratlanul – éppen a transznemű sportolók ellen tiltakozó és világszerte nagy létszámú csoportok érveit támaszthatják alá.

Forrás: YouTube, NYTimes

Eric Zemmour francia író Dr. Mengele emberkísérleteihez hasonlította a transznemű gyermekek nemváltását

A Santé Publique France, a francia egészségügyi minisztérium információs portálja május közepén indította el Franciaországban a homofóbia és a transzfóbia elleni reklámkampányát. A kampány a leszbikus, a homoszexuális és a transznemű embereket és gyerekeket úgy mutatja be, mint a hétköznapi és természetes valóság részeit. A kampány kapcsán Éric Zemmour, a francia politikai jobboldal közismert esszéírója, bírálta az LMBTQ-barát francia kormány közpénzből finanszírozott propagandáját, mert szerinte a kormány nem kényszeríthet mindenkire egy széles körben vitatott ideológiát.

Zemmour az élő embereken kísérleteket folytató náci német orvos, dr. Mengele tevékenységéhez hasonlította azt a világméretűvé vált orvosi gyakorlatot, amelynek során gyermekeket változtatnak át biológiai nemükkel ellentétes nemű gyermekké.

Forrás: Valeursactuelles, Instagram

Pozitív megkülönböztetésben részesítené az olasz baloldal a bevándorlókat

A Demokrata Párt kezdeményezése szerint Milánó egyik kerületében komolyabb anyagi támogatásra számíthatnak azok az iskolák, melyeket bevándorlók gyermekei látogatnak. A döntés szerint a multikulturalizmust előmozdító általános és középiskoláknak több joguk lenne. A jobboldali Olasz Testvérek önkormányzati tanácsosai felháborodással fogadták az elképzelést. Bevándorlógettókat létesítenek, és csodálkoznak, hogy az olasz családok elkerülik a lakóhelyük szerinti oktatási intézményeket és magánintézményeket választanak gyermekeik iskoláztatására. Inkább arra kellene figyelmet fordítani, hogy rengeteg olyan külföldi gyermek látogatja az olasz iskolákat, akik szinte egyáltalán nem beszélik a nyelvet – reklamálnak a jobboldali politikusok.

Forrás: IlGiornale

Kiemelt kép: Diákok érkeznek a római Visconti középiskolába 2021. április 26-án. Fotó: MTI/EPA-ANSA/Massimo Percossi

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.