időjárás -1°C Angelika 2022. January 27.
logo

A németek közel fele szerint nem kéne beengedni a migránsokat az országba

Forrás: V4NA Hírügynökség
2021.11.28. 18:38 2021.11.30. 14:52
A németek közel fele szerint nem kéne beengedni a migránsokat az országba

A németek 45 százaléka szerint nem kellene beengedni Németországba a migránsokat a lengyel–fehérorosz határról, hogy menedékkérelmet adjanak be – írja a V4NA.

A YouGov közvélemény-kutató friss felméréséből kiderült, hogy a németek csupán kilenc százaléka támogatja, hogy a lengyel–fehérorosz határon összegyűlt bevándorlókat be kellene engedni Németországba, hogy ott adjanak be menedékjogi kérelmet anélkül, hogy feltételekhez kötnék a befogadást.

A felmérésben résztvevők 21 százaléka szerint a migránsokat be lehet engedni, de csak akkor, ha más európai uniós országok is hajlandóak erre. 18 százalékuk pedig csak olyan menedékkérőket engedne be, akik háborús országból érkeztek.

A válaszadók legnagyobb része, 45 százaléka egyáltalán nem támogatja, hogy Fehéroroszországból menedékkérők érkezzenek Németországba, akiknek csak utólag ellenőrzik jogosultságát a menedékjogra.

Borítókép: Iraki migránsok várakoznak a minszki nemzeti repülőtéren 2021. november 25-én. (Fotó: MTI/EPA/BELTA/Ramil Naszibulin)