A németek közel fele szerint nem kéne beengedni a migránsokat az országba

A németek 45 százaléka szerint nem kellene beengedni Németországba a migránsokat a lengyel–fehérorosz határról, hogy menedékkérelmet adjanak be – írja a V4NA.

Forrás: V4NA Hírügynökség2021. 11. 28. 18:38
Minszk, 2021. november 26. A BelTA fehérorosz hírügynökség által közreadott képen iraki migránsok várakoznak a minszki nemzeti repülőtéren 2021. november 25-n. Minszkből hatszáztizenhét embert szállítanak vissza Irakba az Iraqi Airways légitársaság két járatán. Fehéroroszországban a lengyel, a litván és a lett határnál illegális migránsok ezrei követelik, hogy beléphessenek az Európai Unióba, amit a lengyel s a balti hatóságok megakadályoznak. MTI/EPA/BELTA/Ramil Naszibulin Fotó: Ramil Naszibulin Forrás: MTI/EPA/BELTA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A YouGov közvélemény-kutató friss felméréséből kiderült, hogy a németek csupán kilenc százaléka támogatja, hogy a lengyel–fehérorosz határon összegyűlt bevándorlókat be kellene engedni Németországba, hogy ott adjanak be menedékjogi kérelmet anélkül, hogy feltételekhez kötnék a befogadást.

A felmérésben résztvevők 21 százaléka szerint a migránsokat be lehet engedni, de csak akkor, ha más európai uniós országok is hajlandóak erre. 18 százalékuk pedig csak olyan menedékkérőket engedne be, akik háborús országból érkeztek.

A válaszadók legnagyobb része, 45 százaléka egyáltalán nem támogatja, hogy Fehéroroszországból menedékkérők érkezzenek Németországba, akiknek csak utólag ellenőrzik jogosultságát a menedékjogra.

Borítókép: Iraki migránsok várakoznak a minszki nemzeti repülőtéren 2021. november 25-én. (Fotó: MTI/EPA/BELTA/Ramil Naszibulin)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.