Lapozó: Közismert, oltásellenes görög újságíró halt bele a koronavírus-fertőzés szövődményeibe

Olasz televíziós stábot ejtett túszul egy román szenátor asszony · Spanyolországban fellázadtak a szülők a katalán kormány ellen · Egyre több olasz nagyváros polgármestere tette kötelezővé kültéren is a szájmaszk használatát.

Forrás: MEDIAWORKS2021. 12. 14. 17:47
Forrás: FLICKR
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Olasz televíziós stábot ejtett túszul egy román szenátor asszony

Romániában jelentős vakcinaellenes hangulat uralkodik, ennek bemutatására indult útnak az olasz RAI köztelevízió újságírója és munkatársai. A Diana Iocanovici Sosoaca vakcinaellenes szenátorral készített exkluzív interjú azonban erőszakos cselekedetekhez vezetett. Az olasz újságíró kérdései az egészségügyi vészhelyzet kezeléséről, a vakcinakampányról, az egészségügyi intézmények felszereltségére vonatkoztak, mire a szenátor asszony a teljes stábot az irodájába zárta. Értesítette a rendőrséget, és azzal vádolta az olasz stábot, hogy betörtek az irodájába. Az olasz tudósító, Lucia Goracci beszámolója szerint a szenátor asszony férje megfenyegette, majd fizikailag is bántalmazta. A stáb egyik tagjának sikerült időben kimenekülnie, aki azonnal a román rendőrséghez fordult, hogy jelentse az esetet. Az újságíró és munkatársai nyolc órát töltöttek bezárva, az olasz nagykövetség munkatársainak köszönhetően nyerték vissza szabadságukat.

Forrás: ILMESSAGGERO.IT

Spanyolországban fellázadtak a szülők a katalán kormány ellen

A barcelonai Canet de Mar egyik iskoláját feljelentette egy család, amiért az intézmény a kormány nyelvpolitikája miatt nem hajlandó spanyolul is tanítani gyermeküket. Az iskola ezután egy közösségi oldalon közzétett posztban szégyenítette meg az érintett diákot és családját, akiket azóta több atrocitás is ért. A kialakult konfliktus miatt más diákok szülei is úgy döntöttek, nem tűrik tovább a katalán kormány nyelvi nácizmusát, és kiállnak a jogaikért. Végül további öt család tett feljelentést amiatt, hogy gyermekét csak katalánul oktatják a kormány utasítására, és spanyol szót már egyáltalán nem hallanak a tanórákon. A szülők nyílt levelet írtak, amelyben úgy fogalmaznak: „Fel kell hagynunk azzal, hogy mindent lenyelünk, és bátran ki kell tudjunk mondani azt, amit gondolunk. Ki kell állnunk magunkért, és demokratikusan érvényesíteni kell a jogainkat.” A katalán rendőrség, a Mossos sem hagyta szó nélkül az eseményeket: védelmet ajánlott fel a családnak, amelynek részeként folyamatosan figyelik az iskola környékét, hogy útját állják a zaklatásnak és az esetleges támadásoknak. A katalán kormány a legfelsőbb bíróság döntése ellenére azt követeli a katalóniai iskoláktól, hogy tüntessék el a spanyol nyelvet a tantermekből, és csak katalánul oktassanak. Az igazságszolgáltatás döntése értelmében a katalánoknak legalább a tanórák 25 százalékát spanyol nyelven kellene leadniuk.

Forrás: ELPAIS.COM

Egyre több olasz nagyváros polgármestere tette kötelezővé kültéren is a szájmaszk használatát

Karácsonyra országos szinten is érvénybe léphet a szájmaszk használatáról szóló rendelet – jelzik az olasz sajtóforrások. Az ünnepek alatti családi és társas összejövetelek a vírus terjedésének egyik fő faktorai. Egyre több település határoz a karácsonyi vagy óévbúcsúztató utcai ünneplések betiltása mellett. Campagna kormányzója, Vincenzo de Luca bejelentette, hogy a tavalyi évhez hasonló szigorú intézkedéseket léptet életbe karácsonykor és szilveszterkor. A teljes régióban tilos köztéren ünnepelni, alkoholt fogyasztani. Egyetlen heti szórakozás eredménye könnyen többhavi bezárás lehet – figyelmeztet a kormányzó.

Forrás: ILMESSAGGERO.IT

Közismert, oltásellenes görög újságíró halt bele a koronavírus-fertőzés szövődményeibe

Egy athéni kórházban, a koronavírus-fertőzés súlyos szövődményeibe halt bele az a közismert görög újságíró, Giorgos Tragkas, aki a hosszan tartó járványügyi korlátozások és a védőoltások egyik leghangosabb ellenzője volt Görögországban. Nyíltan hirdette, hogy nem veszi fel a védőoltást, miközben abból sem csinált titkot, hogy krónikus betegségben szenved. Februárban pártot alapított, amelynek célja és mottója az állítólagos „egészségügyi diktatúra” felszámolása, azaz a lakosság védelmében elrendelt járványügyi korlátozások és a védőoltások propagálásának beszüntetése volt. A 72 éves Tragkas november végén kapta el a vírust, december 4-én légzési nehézségekkel került kórházba, és december 14-én az intenzív osztályon halt meg.

Megfertőződésekor a közösségimédia-oldalán azt írta: „Tangót járok a vírussal.”

Tragkas a görög televíziózás egyik legismertebb arca – botrányai miatt időnként fenegyereke is – volt már a 90-es évek eleje óta, amikor a nemzetközi kereskedelmi adók megjelentek Görögországban. Tragkas politikai kommentátorként is nagy ismertségre tett szert.

Forrás: RT.COM

Borítókép: Giorgos Tragkas (Fotó: FLICKR)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.