időjárás 2°C Elza 2023. december 1.
logo

Az európai adófizetők finanszírozzák az EU által támogatott LMBTQ-programokat

Forrás: V4NA nemzetközi hírügynökség
2022.05.24. 07:48 2022.05.24. 09:04
Az európai adófizetők finanszírozzák az EU által támogatott LMBTQ-programokat

Az Európai Unió több mint kétszázezer euró értékben finanszírozott olyan projekteket egy ifjúsági program részeként, amelyeken a drag queen életmódról tartottak oktató előadásokat.

Az Erasmus+ egy olyan uniós program, amely több milliárd eurós keretből gazdálkodik, és elsősorban fiatalok oktatására, valamint ifjúsági sportrendezvényekre lehet költeni. Számos támogatott projekt szerepel a listán, amelyek között LMBTQ-szervezetek is megtalálhatók – derül ki Nikolaus Fest német európai parlamenti képviselő kutatásaiból.A listán virít például egy berlini csoport, a Critical Queer Solidarity workshopja, amely a Drag It Up nevet kapta, és amelyet csaknem 22 ezer euróval finanszíroztak az európai adófizetők – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

 2021 novemberében a német fővárosban rendezett Drag It Up szemináriumot az Európai Unió ifjúsági csereprogramként könyvelte el. Az esemény hirdetésében egy női ruhába – hiányosan – felöltözött, kisminkelt férfi szerepelt. A Critical Queer Solidarity szervezet azt állítja, hogy a Drag It Upot a queer fiatalok önbizalmának erősítése érdekében rendezik meg. Azt remélik, hogy a szeminárium segítségével bátrabban elhelyezkednek majd a művészek és az előadóművészek világában. Az oktatásokon a queer fiatalok megtanulhatják a sminkelés csínját-bínját, de betekintést nyerhetnek a parókaviselés legújabb trendjeibe és azt is megtanulhatják, miként kell magassarkú cipőben járni. Emellett a résztvevők olyan módszereket is elsajátíthatnak, amelyekkel könnyebben elmoshatják a hagyományos bináris szerepeket a közösségekben. A prospektus szerint a szeminárium résztvevői megismerkedhetnek a berlini drag és queer szcéna gazdag sokszínűségével.

Úgy tűnik, hogy az Európai Bizottságnak rendkívül fontos, hogy erre költse az európai adófizetők pénzét, hiszen a kedvezményezettek listája folytatódik. A Queer Matters nevű – szintén német – szervezet What’s Masculinity? csereprogramját 15 450 euróval támogatta az Ursula von der Leyen vezette uniós intézmény, míg a Queer History Matters elnevezésű programot 14 028 euróval. Eközben Oldenburgban a TransYouth nevű program több mint 28 ezer eurót kapott.

Nikolaus Fest, az Alternatíva Németországért (Alternative für Deutschland, AfD) európai parlamenti képviselője és a párt delegációvezetője évek óta kutatja ezt a kérdést. A Breitbart Londonnak azt nyilatkozta, hogy

Azzal, hogy az adófizetők pénzét rúzsleckékre és férfiaknak szánt csipkés fehérneműkre pazarolja, az EU azt mutatja, hogy minden áron elszántan követi az elvárt nézeteket. Ez a pazarlás egy újabb részlete az EU folyamatos kultúrharcsorozatának. Az ilyen ostobaságok miatt az ember legszívesebben megnézné a dátumot, és remélné, hogy ez csak egy áprilisi tréfa, de sajnos ez a tragikus valóság.

Az Európai Unió az Erasmus-programon keresztül további 670 500 eurót költött más LMBTQ-projektekre. Ezeknek az a célja, hogy népszerűsítsék az újfajta genderideológiát és támogassák a queer bevándorlókat.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Flickr)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.