Franciaországban erősödő az iszlamizáció és a kultúra elleni támadás – mondja egy megfélemlített tanár

Egy filozófiatanár arról beszélt, hogy Franciaországban egyre nagyobb az iszlamizáció térhódítása, ami komolyan veszélyezteti az ország kultúráját. A szóban forgó tanár kénytelen volt elhagyni a pályát és mindenhova rendőri védelemmel kellett mennie, mert véleménye miatt korábban többen is halálosan megfenyegették.

Forrás: V4NA nemzetközi hírügynökség2022. 09. 25. 12:12
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Interjút adott az Europe 1 nevű csatornának Didier Lemaire, az a francia filozófiatanár, aki tavaly azzal vált nemzetközileg ismertté, hogy felhívta a figyelmet arra a jelenségre, hogy városa, az Yvelines megyében lévő Trappes egyre jobban iszlám befolyás alá kerül – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

A férfi kijelentette, hogy meg kell védeni a muszlim fiatalokat az egyre jobban begyűrűző iszlám befolyás fenyegetésétől, ám ezt követően elképesztő gyűlöletáradat zúdult rá, rasszizmussal vádolták és többen halálosan megfenyegették, sőt még néhány diákja is ellene fordult. 

A tanár a fenyegetések miatt először csak rendőri kísérettel járt be a munkahelyére, majd végleg elhagyta a pedagógusi pályát.

A férfi A köztársaság egyik huszárjának levele címmel könyvet is írt a Franciaországban tapasztalt helyzetről, kiemelve a szekularizmus és az iskola viszonyát. A kötetben részletesen beszámolt a saját maga által átélt tapasztalatokról és azt is leírta, hogy miket hallott és látott a diákoktól és a tanulók szüleitől az iskolában, felhívta továbbá a figyelmet az iszlamizmus térnyerésére Trappes városában.

Mostani interjújában arról beszélt Didier Lemaire, hogy egykori városában nem javult a helyzet, sőt még tovább romlott. 

Elmondása alapján nem ő az egyetlen tanár, akinek biztonsági okokból el kellett hagynia a várost. Beszámolt róla, hogy egy másik filozófiatanár is arra kényszerült, hogy otthagyja a középiskolát, ahol tanított, miután az egyik diákja Allah nevében a tanórán megfenyegette. Arról is beszélt, hogy a probléma nem csak Trappes-ban, hanem egész Franciaországban jelen van, a tanárok Párizsban is fenyegetésnek vannak kitéve.

A riporter kérdésére Didier Lemaire elmondta, hogy bár felhagyott a tanítással és a történtek óta más területen dolgozik, de hiányzik neki a régi munkája és a diákokkal való kapcsolat, ezért írt egy új könyvet A nemzet kis filozófiája címmel, amelyben kifejti, hogy a francia nemzet még soha nem volt olyan megosztott és széttöredezett, mint mostanság.

Didier Lemaire felhívja rá a figyelmet, hogy a kultúra a nemzet egyik feltétele, amely az egyén értékét hirdeti. Franciaország kultúráját azonban megtámadták bizonyos életformák és követelések. Lemaire szerint elsősorban iszlamista követelésekről van szó: példaként kiemelte a fejkendő viselését, a muszlim étkezési szabályokat és a másik ember megszólítását, amik szerinte különösen problémás témák és egyre nagyobb térnyerésükkel veszélyeztetik az ország kultúráját.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.