Hidvéghi Balázs: Az EP új alelnöke jól illeszkedik a korrupt és politikailag manipulált brüsszeli világba

Marc Angelnek, az Európai Parlament (EP) új alelnökének megválasztásával semmi sem változik, ez ugyanaz a korrupt és politikailag manipulált brüsszeli világ – fogalmazott Hidvéghi Balázs. A Fidesz európai parlamenti képviselője a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában arról beszélt, hogy LMBTQ-aktivizmusával, illetve a nemzeti szuverenista, kereszténydemokrata alapon álló kormányok és országok ellen folytatott támadások részeseként a szocialista Angel jól illeszkedik a Brüsszelben domináns és divatos irányvonalba.

Magyar Nemzet
2023. 01. 22. 10:44
HIDVÉGHI Balázs
Kiskõrös, 2022. november 14. Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselõje beszél a Mondjunk nemet a szankciókra! elnevezésû országjáró sorozat fórumán Kiskõrösön, a Petõfi Sándor Mûvelõdési Központban 2022. november 14-én. MTI/Rosta Tibor Fotó: Rosta Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Őt választották meg alelnöknek arra a helyre, ami úgy üresedett meg, hogy rács mögé került Eva Kaili korábbi szocialista alelnök – mondta Hidvéghi Balázs, emlékeztetve: az alelnöki hely az Identitás és Demokrácia jobboldali konzervatív frakciónak járt volna már 2019-ben is, amikor először választottak alelnököket. Úgy fogalmazott: őket kizárják gyakorlatilag mindenből, a pozíciók betöltésének lehetőségéből, a bizottságokban sem szavazzák meg a nekik járó helyeket, szembemenve az emberek döntésével, hiszen ez a parlamenti arányokból következő elosztás lenne. Az Identitás és Demokrácia frakció jelöltjét, Annalisa Tardino olasz képviselőt ők is támogatták, de „újra összezárt ez a középbal, baloldali szövetség”, amelynek szerinte az Európai Néppárt is részese – részletezte.

Hidvéghi Balázs felidézte, hogy az Európai Parlamentben Eva Kaili vezetésével szerveztek egy hivatalos programot. 

Ennek témája az európai emberek adatait felhasználó szoftver volt, amely a gyermekbántalmazás, gyermekpornográfia kiszűrését célozná bizonyos kulcsszavak vagy adatok alapján – emelte ki, rámutatva: egy amerikai cég bevonása került szóba, ami azt is jelentené, hogy európai emberek tízmillióinak adatai kerülnének egy amerikai cég birtokába és kezelésébe.

Ez iskolapéldája a korrupciónak: külföldi szereplő, ebben az esetben egy nagyvállalat sok pénzért politikai befolyást vásárol választott politikusokon keresztül, akik erre hajlandók – jelentette ki, hozzátéve: egy kiterjedt korrupciós hálózat „bomlik ki a szemünk előtt”. Hangsúlyozta: bízik abban, hogy a belga ügyészség sikerrel folytatja ennek az ügynek a felderítését.

A magyar EP-képviselő az Európai Parlament működésének külföldi befolyástól, korrupciótól való megtisztítására benyújtott javaslatot úgy értékelte: „nesze semmi, fogd meg jól”.

Szerinte ugyanis a brüsszeli korrupciós ügyben az intézményrendszer a korrupt, a megvásárolható, a manipulálható, és ez az Európai Parlamentet, az Európai Bizottságot, illetve egyéb szereplőket is érinti. Rámutatott: ez évek óta látható abból, ahogy manipulatív módon támadnak bizonyos vezetőket, országokat, pártokat, akik és amelyek nem hajlandók beállni ebbe a brüsszeli világba, és mindent kritika nélkül elfogadni.

Hidvéghi Balázs beszélt arról is, hogy a magyar vagyonnyilatkozati rendszert évek óta támadják azért, mert nem elég szigorú. Amikor viszont átvették az európai parlamenti mintát Magyarországon, azt kérték, „álljanak vissza a régire”, ez meg is történt – idézte fel. Úgy fogalmazott: „jó szívvel javasoljuk” az európai parlamenti képviselőknek, hogy akkor ők is, az egész intézmény álljon át a magyar rendszerre, amely egy szigorúbb, következetesebb, mélyrehatóbb nyilatkozattételi kötelezettséget ír elő.

A politikus Spanyolországot hozta példaként, ahol nagyon komoly alkotmányossági és az igazságszolgáltatást érintő jogállamisági problémák merülnek fel a szocialista kormány alatt. Ennek ellenére tőlük nem akarnak visszatartani európai uniós forrásokat – emelte ki, rámutatva: ebben az ügyben a kettős mérce iskolapéldája zajlik. Mindenkire egyforma szabályoknak kell vonatkozniuk, még a szocialista spanyol kormányra is – jelentette ki.

Ahogy arról korábban beszámolunk, magyarellenes és lengyelellenes, szélsőséges LMBTQ-aktivistát választott alelnöknek az Európai Parlament baloldali többsége a korrupcióval vádolt Eva Kaili helyére. 

Marc Angel luxemburgi szocialista képviselő – aki folyamatosan kampányol azért, hogy az iskolákban minél korábban kezdjék el a gyerekek oktatását a transz- és genderidentitásokról – büszke arra, hogy az EP LMBTQ-csoportjának társelnökeként részt vesz a magyar és a lengyel gyermekvédelmi intézkedések elleni brüsszeli nyomásgyakorlásban, írásaiban is többször támadta a magyar gyermekvédelmi törvényt.

Egy Facebook-bejegyzésében azzal kérkedett, hogy a luxemburgi RTL-nek készített videót a Pride felvonulásról, amit kifejezetten gyerekeknek szóló hírműsorban fognak levetíteni. A politikus saját megjelenésével is az LMBTQ-ideológiát népszerűsíti: a transzvesztitákat és transzneműeket kiemelő zászlóját gyakorlatilag mindenhová magával viszi vagy azt veszi magára, emellett jó barátságot ápol egy elítélt bosszúpornóssal is.

Borítókép: Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.