Szijjártó Péter: Kölcsönös az elkötelezettség Törökország és Magyarország között

A külgazdasági és külügyminiszter az új török kollégájával egyeztetett telefonon.

Magyar Nemzet
2023. 06. 04. 20:15
null
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a NATO-tagországok külügyminisztereinek kétnapos találkozójának első napján Brüsszelben 2023. április 4--én. (Fotó: Facebook) Fotó: BORSOS MATYAS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Törökország régi-új elnökét tegnap beiktatták hivatalába, így új kormány is alakult Ankarában. Az elnök nagy átalakítás mellett döntött, így mindössze két miniszter tarthatta meg a pozícióját, s új lesz a külügyminiszter is. A régi kollégával, Mevlüt Cavusoglu barátommal kis híján kilenc éven keresztül dolgoztunk együtt, nyugodtan mondhatom, emberileg is közel kerültünk egymáshoz – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán.

A tárcavezető megjegyezte, hogy az új kollégáját, Hakan Fidint is jól ismeri, ma töltötte első hivatali napját, és már telefonon egyeztettek is egymással. 

Gratuláltam neki természetesen, és elmondtam neki, hogy mennyire szorítottunk Erdogan elnök úr győzelméért. Biztosítottuk egymást kölcsönös elkötelezettségünkről a két ország közötti stratégiai partnerség további fejlesztése iránt, és megbeszéltük, továbbra is kölcsönösen támogatjuk egymást a NATO-ban

– szögezte le Szijjártó Péter a bejegyzésben a közösségi oldalán.

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a NATO-tagországok külügyminisztereinek kétnapos találkozójának első napján Brüsszelben 2023. április 4-én (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.