időjárás 26°C Vencel 2023. szeptember 28.
logo

Gulyás Gergely: Egy átlagnyugdíjas 78 ezer forint pluszpénzre számíthat novemberben

Szijjártó Péter: Kölcsönös az elkötelezettség Törökország és Magyarország között

Magyar Nemzet
2023.06.04. 20:15 2023.06.04. 20:31
Szijjártó Péter: Kölcsönös az elkötelezettség Törökország és Magyarország között

– Törökország régi-új elnökét tegnap beiktatták hivatalába, így új kormány is alakult Ankarában. Az elnök nagy átalakítás mellett döntött, így mindössze két miniszter tarthatta meg a pozícióját, s új lesz a külügyminiszter is. A régi kollégával, Mevlüt Cavusoglu barátommal kis híján kilenc éven keresztül dolgoztunk együtt, nyugodtan mondhatom, emberileg is közel kerültünk egymáshoz – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán.

A tárcavezető megjegyezte, hogy az új kollégáját, Hakan Fidint is jól ismeri, ma töltötte első hivatali napját, és már telefonon egyeztettek is egymással. 

Gratuláltam neki természetesen, és elmondtam neki, hogy mennyire szorítottunk Erdogan elnök úr győzelméért. Biztosítottuk egymást kölcsönös elkötelezettségünkről a két ország közötti stratégiai partnerség további fejlesztése iránt, és megbeszéltük, továbbra is kölcsönösen támogatjuk egymást a NATO-ban

– szögezte le Szijjártó Péter a bejegyzésben a közösségi oldalán.

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a NATO-tagországok külügyminisztereinek kétnapos találkozójának első napján Brüsszelben 2023. április 4-én (Forrás: Facebook)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.