Háromezer autó lángol egy teherhajón, halálos áldozat is van

A legénység próbálta eloltani a tüzet, de nem jártak sikerrel.

Magyar Nemzet
Forrás: Daily Mail, Vezess2023. 07. 26. 16:58
One killed in a fire broke out on cargo ship near Netherlands
NETHERLANDS - JULY 26: (----EDITORIAL USE ONLY - MANDATORY CREDIT - DUTCH COAST GUARD / HANDOUT' - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS----) Fire breaks out on a cargo ship carrying nearly 3000 cars in the North Sea near Netherlands on July 26, 2023. An electric car is believed to have caused the fire where a crew member died, several others have been injured and some crew members jumped overboard escaping it, the Dutch Coast Guard reported. Panama-registered vehicle carrier Fremantle Highway was transporting 2,857 cars, 25 of them electric, from Germany to Port Said in Egypt. DUTCH COAST GUARD / Anadolu Agency (Photo by DUTCH COAST GUARD / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Fotó: Anadolu Agency via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legénység legalább egy tagja meghalt, és többen megsérültek kedd éjszaka, miután tűz ütött ki egy autószállító hajón a holland partoknál. Ez nagyjából azt jelenti, hogy teherhajó fedélzetén csaknem háromezer autó kapott lángra, vélhetően egy elektromos autó miatt. 

A hajó Németországból tartott Egyiptomba. A legénység tagjait – huszonhárom ember volt a fedélzeten – mentőhelikopterekkel és -csónakokkal evakuálták a Fremantle Highwayről, amely egy 18 500 tonnás autószállító hajó. Arról is tudni lehet, hogy a személyzet hét tagja leugrott a fedélzetről, őket a vízből kellett kimenteni. 

A holland tengerparti őrség szerint a holland partoktól mintegy harminc kilométerre északra gyulladt ki a hajó – írja a Daily Mail cikke, amelyre a Vezess.hu bukkant rá. 

Borítókép: A füstbe borult hajó fedélzetén legalább egy ember meghalt és többen is megsérültek (Fotó: Dutch CoastGuard/Anadolu Agency via AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.