Nógrádi György: A rendőrök mögött áll az őshonos francia lakosság többsége

A francia válság súlyos következményekkel járhat azokban a nyugat-európai országokban is, amelyekben jelentős létszámú muszlim népesség él. A Napindító című műsorban Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő leszögezte, hogy az őshonos franciák a kormánytól egészen eltérően látják a kialakult helyzetet és a felelősség kérdését.

Magyar Nemzet
Forrás: Napindító2023. 07. 03. 15:03
Illusztráció, francia rendőr, Franciaország, zavargás (Forrás: V4NA)
Illusztráció, francia rendőr, Franciaország, zavargás (Forrás: V4NA)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő a Hír Tv műsorában fejtette ki véleményét a franciaországi zavargásokról: – A most Franciaországban élő migránsok döntő része úgy érzi, hogy nem tud integrálódni, és ezért kimegy az utcára. Franciaország a világ második legnagyobb gyarmattartó hatalma volt. Első volt Nagy Britannia.

Azzal folytatta: – Rengeteg ember jön be a francia gyarmatokról, a franciák ma is neokolonialista politikát folytatnak a volt gyarmataikkal szemben. A franciák az utolsó töltényig harcoltak, lásd Dien Bien Phut Vietnamban, 1954–62 algériai háború, és lehet folytatni.

A britek egy sokkal bölcsebb politikát folytattak, náluk sokkal kisebb az ellenállás. De ha megnézem, Belgiumban már tömegtüntetések, letartóztatások vannak. Svájc francia határ menti városában, Lausanne-ban már tömegtüntetések voltak, tehát ahol beengedték a migránsokat, a migránsok nem tudtak, nem akarnak és nem fognak integrálódni.

Mit mondott most a német vezetés, hogy nekik szakmunkás kell hozzák be őket, de ne akarják Európa egészére ezt rákényszeríteni. Az én problémám az, hogy a francia eseményeket az én megítélésem szerint rosszul kezelték, egy oldalon tegnap tették közzé, hogy a francia jobboldal elkezdett gyűjteni ennek a rendőrnek, aki lelőtte ezt a 17 éves hőst. Pillanatok alatt összejött ötszázezer euró. Tehát látszik az, hogy a francia társadalom nem migráns része ebben a kérdésben teljesen máshogy lát, mint a francia kormány

– zárta mondandóját a szakértő.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: V4NA)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.