Putyin: Elképesztő, ahogy az ukránok az aknamezőkre küldik az embereiket

Az orosz elnök szerint az ukrán hatóságok úgy viselkednek, mintha az ukrán katonák nem a saját állampolgáraik lennének.

Magyar Nemzet
2023. 08. 23. 9:52
Vlagyimir Putyin megbeszélést folytat Leonyid Pasecsnikkel, a Luhanszki Népköztársaság megbízott vezetőjével (Forrás: Telegram / Kreml)
Vlagyimir Putyin megbeszélést folytat Leonyid Pasecsnikkel, a Luhanszki Népköztársaság megbízott vezetőjével (Forrás: Telegram / Kreml) Fotó: telegram Forrás: Telegram
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ukrán hatóságok, akik „offenzívába” taszítják népüket, úgy viselkednek, mintha nem is a saját állampolgáraik lennének – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a Luhanszki Népköztársaság (LNR) megbízott vezetőjével, Leonyid Pasecsnikkel folytatott megbeszélésen, írja a RIA Novosztyi orosz hírügynökség. 

Néha megnézem, hogy mit csinál a szembenálló fél, és az a benyomásom, mintha nem is a saját embereik lennének azok, akiket az aknamezőkre tolnak előre. Úgy viselkednek, mintha egyáltalán nem is az ő polgáraik lennének. Ez elképesztő. De ez az ő dolguk, az ő problémáik

– fogalmazott Putyin.

Pasecsnik a maga részéről arról számolt be Putyinnak, hogy a helyzet a Luhanszki Népköztársaságban a frontvonal közelsége miatt továbbra is feszült, de stabil. Az elnök szerint az LNR vezetői csapata jól teljesít, és a jelenlegi nehéz körülmények között is képes lesz megszervezni a választásokat a köztársaságban. 

Borítókép: Vlagyimir Putyin megbeszélést folytat Leonyid Pasecsnikkel, a Luhanszki Népköztársaság megbízott vezetőjével (Forrás: Telegram/Kreml)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.