időjárás 11°C Helga 2023. október 3.
logo

Hajléktalanok és drogfüggők uralják az utcákat a nagyvárosban + videók

Gábor Márton
2023.09.18. 05:40 2023.09.18. 08:12
Hajléktalanok és drogfüggők uralják az utcákat a nagyvárosban + videók

Egy TikTok-profilon közzétett számtalan, Philadelphia belvárosában készült videóból jól látszik, hogy az Egyesült Államokban kialakult fentanilválság mostanra kezelhetetlen méreteket öltött, miközben a demokrata párti városvezetők a kábítószerek legalizálásával kívánnak fellépni az áldatlan állapotok ellen. 

A fenti videón jól látszik, hogy a kábítószerfüggők elfoglalták a város egyik főutcáját, és teljesen élhetetlenné tették azt. 

A fentalinfüggők sok esetben a legalapvetőbb dolgok elvégzésére is képtelenek. Amint azt a mellékelt videó is mutatja, egy drogfüggő nő a tűzoltócsapból kiömlő víz mellett ül, mit sem törődve a helyzetével, miközben mások az utcán talált lomokból sátrakat eszkábáltak, vagy pedig az értékeiket bevásárlókocsikba tömködve járják a köztereket, elriasztva a környékről az átlag amerikaiakat. 

 

A fentaniljárvány odáig fajult, hogy a főutcát teljesen a hatalmukba kerítették a drogfüggők, ezzel tönkretéve a helyi vállalkozásokat. A felvételeken jól látszódik, hogy a környéken egykoron üzletek voltak, amelyek tönkrementek az áldatlan állapotok miatt. 

Az éjszakák sem telnek sokkal kellemesebben, a rendőri jelenlét hiányának köszönhetően mindennapossá váltak az erőszakos cselekmények, amelyeket többségében drogfüggők követnek el egymás, vagy pedig arra tévedő járókelők ellen azért, hogy legyen pénzük kábítószer vásárlására. 

Sok esetben a város által senki földjeként számontartott utcákon szabadon garázdálkodó drogfüggőknek komoly egészségügyi problémáik is vannak. Amint az a felvételeken is látszik, az egészségügyi ellátás hiánya és az elhanyagoltság következtében a területen gyakoriak a fertőző betegségek és a könnyen kezelhető problémák is rövid idő alatt súlyossá válhatnak. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: AFP/Spencer Platt)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.