Három ember meghalt egy dróntámadásban Oroszországban

Lakóházra zuhantak a lelőtt ukrán drón roncsai, a halálos áldozatok között van egy gyermek is.

2023. 10. 12. 9:26
null
Szergijev Poszad, 2023. augusztus 9. A Moszkva megyei Szergijev Poszad város hivatalának Telegram-castornája által közreadott, videófelvételrõl készített képen füst tör a magasba a Zagorszki Optikai és Mechanikai Üzem pirotechnikai termékek raktárából egy robbanást követõen 2023. augusztus 9-én. A detonáció oka az elõzetes vizsgálat szerint a technológiai folyamatok megsértése volt, a balesetben legkevesebb 31 ember megsebesült. Hírügynökségi jelentések szerint a hatóságok kizárták a dróncsapás lehetõségét. MTI/AP/Szergijev Poszad város hivatalának Telegram-csatornája Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három halottja és két súlyos sérültje van egy ukrán dróntámadásnak Oroszország Ukrajnával határos Belgorod régiójában, miután egy lelőtt drón roncsai lakóházra zuhantak. Oroszország Ukrajnával határos területein az elmúlt hetekben mindennapossá váltak a dróntámadások.

Nagy bánatomra vannak halottak. Az operatív szolgálatok két ember holttestét – egy férfiét és egy nőét – emelték ki a romok alól. Feltehetően egy gyermek is lehet a romok alatt. A mentési művelet folytatódik

– közölte hajnalban Vjacseszlav Gladkov, Belgorod régió kormányzója a Telegramon.

A TASZSZ orosz hírügynökség később már arról számolt be, hogy a romok alatt rekedt gyermeket is holtan találták, így háromra emelkedett a támadás halálos áldozatainak száma. A roncsok egy lakóépületet teljesen elpusztítottak, két másikat, valamint három autót pedig megrongáltak. Az egyik épület ki is gyulladt – írta az al-Dzsazíra pánarab hírportál.

További két személyt, egy férfit és egy nőt kórházba szállítottak, mindkettejük állapota kritikus.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/AP/Szergijev Poszad város hivatalának Telegram-csatornája)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.