Dmitrij Medvegyev: Az ukránok banális és megalkuvást nem ismerő tolvajok

Az egykori orosz elnök és Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő is reagált a legfrissebb közel-keleti fejleményekre.

2024. 01. 12. 16:31
MEDVEGYEV, Dmitrij
Volgográd, 2023. június 1. Dmitrij Medvegyev, az Orosz Biztonsági Tanács helyettes vezetõje látogatást tesz a Volgográdi régióban fekvõ Prudboj katonai gyakorlótéren 2023. június elsején. MTI/EPA/Pool/Szputnyik/Jekatyerina Stukina Fotó: Jekatyerina Stukina
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Éjjel az amerikaiak új frontot nyitottak a jemeni húszik ellen, elterelve a figyelmet többek között a bajba jutott kijevi alvezéreikről – reagált a Telegram-oldalán Dmitrij Medvegyev, az Orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese az egyre feszültebb közel-keleti történésekre. Azt írta:

A kijevi vezetéssel kapcsolatos problémák szörnyűek. Sokáig azt mondták, hogy Ukrajna Bandera-vezetése bűntelen, nem ügyeskedő emberek, hogy nem loptak egy dollárt sem és, hogy szent hazafiak

Hozzátette, hogy azt mondják, hogy erre nincs bizonyíték, miközben hetente kerülnek elő újabb, kézzel fogható dolgok, amelyek igazolják ezeket az állításokat.

Mint írja, kiderült, hogy az ukránok banális és megalkuvást nem ismerő tolvajok, akik hatalmas pénzeket sikkasztottak el az ukránoknak juttatott fegyverekből.

 

Kiderült, hogy a The New York Times szerint a Pentagon nem tartotta számon az Ukrajnának szállított fegyvereket, így eltűnt 1 milliárd dollár értékű fegyver: közel 40 ezer darab – kamikaze drónok, hordozható légvédelmi rendszerek és éjjellátó készülékek. Most az amerikai bábjátékosok attól tartanak, hogy a fegyvereket ellophatták és csempészeknek adhatták át akár az egyik rohadt kamarillájuk, akár a kijevi gazemberek. 

– hangsúlyozta a politikus, hozzátéve, hogy ez a fejlemény nagyon jó.

Mint fogalmazott, a lopás genetikai szinten a korrupt banderisták vérében van.

Loptak, lopnak és lopni is fognak. És ez az ukrán elit teljes filozófiája. Szóval add nekik a milliárdjaidat, jó uraim, az EU-ból és a tengerentúlról. Minden zseniális lesz, ha… ellopják a lehető legrövidebb időn belül

– zárta bejegyzését a politikus.

Az orosz külügyminisztérium is reagált Jemen és a Vörös-tenger térségében kibontakozó, a globális ellátási láncokat fenyegető fejleményekre.

Félelmeink beigazolódtak, miszerint az Egyesült Államoknak az ENSZ Biztonsági Tanácsában a Vörös-tengerrel kapcsolatos álláspontja csak ürügy a feszültségek további fokozására a térségben

– írja a Telegram-oldalán Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő, hozzátéve, hogy határozottan elítélik az Egyesült Államok és szövetségeseinek a felelőtlen lépéseit.

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője. (Forrás: MFA Russia / Twitter)
Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője (Forrás: MFA Russia/Twitter)

Egy nagyszabású katonai eszkaláció a Vörös-tenger térségében visszafordíthatja a jemeni rendezési folyamatban a közelmúltban kialakult pozitív tendenciákat, és az egész közel-keleti térség helyzetének destabilizálódását is előidézheti. Amint arra figyelmeztettünk, az angolszászok agressziójuk igazolására az ENSZ Biztonsági Tanácsának 2722. számú határozatát próbálják felhasználni, amelyet előző nap fogadtak el a Vörös-tenger hajózási biztonságának biztosítása ürügyén

– vélekedett bejegyzésében Zaharova.

Felszólítjuk a nemzetközi közösséget, hogy határozottan ítélje el a Jemen elleni támadást, amelyet egy országcsoport ENSZ-felhatalmazás nélkül intézett Jemen ellen. Osztjuk a regionális partnereink, különösen Szaúd-Arábia által kifejezett aggodalmakat, és fokozott nemzetközi erőfeszítésekre szólítunk fel a helyzet további eszkalálódásának megakadályozása érdekében.

„Úgy véljük, hogy az illegális koalíciós erők e kalandja közvetlen veszélyt jelent a globális békére és biztonságra. Ennek alapján követeltük a Biztonsági Tanács ülésének sürgős összehívását, amelynek pódiumáról hangot fogunk adni elveinknek” – zárta bejegyzését az orosz külügyi szóvivő.

Borítókép: Dmitrij Medvegyev, az Orosz Biztonsági Tanács helyettes vezetője látogatást tesz a Volgográdi régióban fekvő Prudboj katonai gyakorlótéren 2023. június elsején (Fotó: MTI/EPA/Pool/Szputnyik/Jekatyerina Stukina)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.