Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Orosz–ukrán háború: döbbenetes adat látott napvilágot az orosz tüzérségről

Oroszország körülbelül háromszor gyorsabban gyárt tüzérségi lövedékeket, mint Ukrajna nyugati szövetségesei, és a költségek negyedéért.

2024. 05. 26. 14:58
Az orosz–ukrán háborúban nem kérdés, hogy melyik félnek van óriási tüzérzési előnye (Fotó: MTI/AP/Francisco Seco)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bain & Company tanácsadó cég által készített elemzés kiemeli az ukrán fegyveres erők előtt álló nagy kihívást, mivel az Egyesült Államokból és Európából származó lőszerellátásra támaszkodnak az orosz–ukrán háborúban – írja a Sky News brit hírcsatorna.

A háborút a kezdetektől fogva tűzharcnak nevezték a felhasznált tüzérségi lövedékek mennyisége miatt.

Ez arra késztette az Egyesült Államokat, az Egyesült Királyságot és más szövetségeseket, hogy a saját gyáraikban igyekezzenek növelni a termelést, de a tüzérségi lövedékek gyártása még mindig jócskán elmarad Oroszországétól, annak ellenére, hogy a NATO-tagállamok együttes gazdasági ereje messze felülmúlja Moszkvát.

Ennek eredményeként a frontvonalon lévő ukrán katonák szerint minden egyes lövedékre, amelyet az orosz állások ellen lőnek ki, az orosz csapatok körülbelül öt lövedéket lőhetnek vissza.

Az ukránok szerint ilyen körülmények között minden egyes kilőtt lövedéknek el kell találnia a célpontot, ez azonban szinte lehetetlen. 

Gyakran csak egy, két vagy három lövedékkel lehet teljesen elpusztítani egy célpontot

– mondta Kosztyantin főhadnagy, annak a csapatnak a vezetője, amely az Ukrajna északkeleti részén található Harkiv régióba irányuló újabb orosz invázió ellen harcol.

A parancsnok szerint azonban az ukrán csapatoknak még több utánpótlásra van szükségük az orosz–ukrán háborúban.

Továbbra is vissza kell tartanunk az oroszokat és elérni, hogy minden méter föld, amelyet megpróbálnak elfoglalni, több száz emberéletbe kerüljön nekik

– fogalmazott. 

Borítókép:  Az orosz–ukrán háborúban nem kérdés, hogy melyik félnek van óriási tüzérzési előnye (Fotó: MTI/AP/Francisco Seco)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.