Deutsch Tamás: Rezeg a léc, bajban Ursula von der Leyen

Csütörtökön döntenek Ursula von der Leyen sorsáról a strasbourgi plenáris ülésen. Deutsch Tamás szerint a magyar miniszterelnök békemissziója a háborúpártiak szemében a főbűn.

Forrás: Facebook2024. 07. 16. 10:00
Deutsch Tamás Forrás: Facebook
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Deutsch Tamás EP-képviselő a Facebook-oldalán üzent követőinek a strasbourgi plenáris ülés kezdete előtt. A bejegyzésében Ursula von der Leyen újraválasztásáról, valamint a háborúpárti brüsszeli vezetők legújabb támadásáról írt, amelyet a soros magyar elnökséggel szemben követtek el. 

Ursula von der Leyen bajban érzi magát. Rezeg a léc, hiányoznak a szavazatok a két nap múlva esedékes újraválasztásához. Ezért aztán már minden mindegy alapon kampányol. Igazi globalista meggyőződésű, háborúpárti brüsszeli bürokrataként a politikai túléléséért folytatott kampányában elő is vette az ilyenkor arrafelé használatos aduászt: vadul nekitámadt a szuverenista, patrióta és békepárti erőknek, politikusoknak. Frakciókon átívelő háborúpárti koalíciót szervez maga mögé, közben Orbánt gyalázza, Magyarországot támadja és hazánk ellen akar újabb büntetőintézkedéseket hozni

– írta a politikus, majd folytatta:

Az Európai Bizottság bejelentette, hogy a magyar miniszterelnök békemissziója miatt (ez most a háborúpártiak szemében a főbűn) a brüsszeli testület és annak tagjai bojkottálják a magyar soros elnökség által szervezett budapesti informális miniszteri találkozókat. Ursula von der Leyen azonban egyszerre két lovon is fordítva ül. Nem használhatja fel saját politikai hasznára egy uniós intézmény, jelesül az Európai Bizottság működtetését. Ha valami, na hát ez biztosan ellentétes az uniós szerződésekkel. Másrészt az általa meghirdetett, a személyes kampánycéljait szolgáló bojkott valójában nem is a soros elnökségi feladatokat ellátó tagállamot bünteti, hanem mind a 27 szuverén tagállam tanácsi képviselőivel szemben elfogadhatatlan magatartás.

Az európai együttműködés nettó szétverése – zárta gondolatait Deutsch Tamás. 

Borítókép: Deutsch Tamás (Forrás: Facebook) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.