Salvini: Vajon mennyi időnek kell még eltelnie, amíg az illegális bevándorlás ellenzése is gondolatbűnnek számít majd?

Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes a szólásszabadság súlyos helyzetéről beszélt az Egyesült Királyságban.

Forrás: V4NA2024. 08. 15. 5:45
Matteo Salvini At The Polling Station To Vote For The 2024 European Parliament Election
Italy's Deputy Prime Minister and Lega party leader Matteo Salvini is being seen at the polling station to vote for the 2024 European Parliament election in Milan, Italy, on June 08, 2024 (Photo by Alessandro Bremec/NurPhoto). (Photo by Alessandro Bremec / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes Fotó: NurPhoto via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A brit zavargásokat követően több tucat, ha nem több száz embert tartóztattak le a közösségi médiában közzétett, a zavargásokat kommentáló bejegyzések miatt. Néhány esetben ezek erőszakos fenyegetéseket tartalmaztak, vagy mások elleni erőszakra buzdítottak.

Más példák azonban nyilvánvalóan nevetségesek voltak, mint például annak a férfinak az esete, aki két hónap börtönt kapott egy Facebook-bejegyzésért, amelyben az állt, hogy „Érkezem egy hozzád közeli városba” egy muszlim férfiakról készült kép mellett – hívja fel rá a figyelmet a Modernity hírportál. 

Salvini élesen bírálta Keir Starmer miniszterelnököt, amiért a zavargásokat használta fel arra, hogy korlátozza a szólásszabadságot.

„Az a tény, hogy az új baloldali brit kormány üldözi a polgárokat egy posztért vagy egy like-ért, valóban aggasztónak tűnik számomra” – mondta az olasz politikus.

Az illegális bevándorlás megakadályozása, a család védelme és az iszlám fanatizmus elleni küzdelem büntetendő, illegális gondolatnak minősül majd?

 – tette fel a kérdést.

Borítókép: Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.