Sokkoló felvétel: Orosz Szu–34-es bombázó semmisítette meg az ukrán erőket orosz területen!

Az orosz védelmi minisztérium megdöbbentő videót tett közzé, amely állítólag egy Szu–34-es vadászbombázó támadását mutatja be ukrán célpontok ellen Oroszország területén. A felvétel újabb bizonyítéka lehet az eszkalálódó határvidéki harcoknak.

2024. 10. 26. 7:18
Szu–34 vadászbombázó felszállás előtt
Szu–34 vadászbombázó felszállás előtt Forrás: Oroszországi Föderáció Védelmi Minisztériuma
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz–ukrán háború újabb fordulóponthoz érkezett. Az orosz védelmi minisztérium hivatalos Telegram-csatornáján közzétett egy megdöbbentő videót és közleményt. A felvételen állítólag egy Szu–34-es vadászbombázó látható, amint ukrán célpontokat semmisít meg a Kurszki területen, Oroszország határvidékén.

A minisztérium közleménye szerint a Szu–34-es legénysége sikeresen megsemmisítette az ukrán fegyveres erők személyi állományát és egy támaszpontját. A támadást állítólag univerzális siklómodullal és korrekciós rendszerrel ellátott légibombákkal hajtották végre, ami a precíziós csapásmérés képességét jelzi.

Ez az incidens több szempontból is aggodalomra ad okot. Egyrészt ez lehet az egyik első dokumentált eset, amikor az orosz légierő saját területén hajt végre támadást ukrán célpontok ellen. Ez jelentős eszkalációt jelenthet a konfliktusban, hiszen eddig főként az ukrán területen zajlottak a harcok.

Másrészt a felvétel közzététele propaganda célokat is szolgálhat. Az orosz vezetés ezzel demonstrálhatja a lakosságnak, hogy képes megvédeni az ország területi integritását, és hatékonyan fellépni az esetleges ukrán behatolásokkal szemben.

A Szu–34 egy orosz gyártmányú vadászbombázó, amelyet a Szuhoj tervezett és gyártott. A repülőgép az 1990-es években fejlesztett ki, és fő feladata a közepes- és nagy hatótávolságú csapások. Kialakítása során a korábbi Szu–27 vadászgép alapjaira építkeztek, de jelentős módosításokat végeztek rajta a bombázó feladatkörökhöz való alkalmazkodás érdekében.

A kétüléses, ikermotoros Szu–34 komoly páncélvédelemmel rendelkezik a pilóták számára, amely egyedi megoldás a modern vadászbombázók körében. A repülőgépet számos fegyverrendszerrel felszerelhetik, beleértve légi-föld rakétákat, irányítható bombákat és automata ágyúkat, így képes mind konvencionális, mind precíziós csapásmérési feladatokat végrehajtani.

Ezen túlmenően, a Szu–34 modern elektronikai hadviselési rendszerekkel van felszerelve, amelyek javítják a túlélőképességét A fedélzeten lévő radarok és érzékelők lehetővé teszik a többcélú műveletek végrehajtását egyszerre.

A nemzetközi közösség várhatóan aggodalmát fejezi majd ki az incidens kapcsán. Az ENSZ és más szervezetek felszólíthatják a feleket a feszültség csökkentésére és a tárgyalások folytatására. Ugyanakkor az is elképzelhető, hogy egyes országok fokozzák a katonai támogatást Ukrajna számára, válaszul az orosz akciókra.

Borítókép: Szu–34 vadászbombázó felszállás előtt (Forrás: Oroszországi Föderáció Védelmi Minisztériuma)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.