Dél-Koreában már tombol a negyedik koronavírus-hullám

A miniszterelnök közölte, ha nem javul a járványhelyzet, szigorúbb intézkedések várhatók.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 07. 08. 9:53
null
Szöul, 2020. május 13. Védõmaszkos utasok egy szöuli metróállomáson 2020. május 13-án, a koronavírus-járvány idején. A szöuli városvezetés rendeletének értelmében kötelezõ a maszk viselete a tömegközlekedési eszközökön. MTI/EPA/YNA Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dél-Koreában minden eddiginél több koronavírussal fertőzött beteget regisztráltak egy nap alatt. A dél-koreai betegségmegelőzési ügynökség tájékoztatása szerint az elmúlt 24 órában 1275 fertőzéses esetet vettek nyilvántartásba. A járvány kezdete óta nem volt ilyen magas a napi esetszám. Az eddigi csúcsot tavaly decemberben jegyezték fel, akkor egy nap alatt 1240 fertőzést regisztráltak. Dél-Koreában június 25-én jelentették be, hogy megjelent az országban az indiai eredetű, erősen fertőző delta vírusmutáció, és ezután hirtelen emelkedni kezdett a fertőzéses esetek száma, megerősítve a félelmeket:

az országon a nyáron végigsöpör a járvány negyedik hulláma.

Kim Bu Kjum miniszterelnök szerdán közölte: egy hétre meghosszabbítják a közösségi távolságtartásra vonatkozó szabályokat Szöulban és tágabb környékén, a magánjellegű összejöveteleken legfeljebb öten lehetnek jelen, és este tízkor bezárnak az éttermek. Ha két-három napon belül nem mutat javulást a járványhelyzet, tovább szigoríthatnak az előírásokon.

Védőmaszkos utasok egy szöuli metróállomáson 2020. május 13-án
MTI/EPA/YNA

Szerdai adatok szerint az 52 milliós országban a lakosság mintegy 30,1 százaléka kapta meg valamelyik oltás első adagját, 10,6 százaléka pedig teljesen beoltott. Jelenleg az AstraZeneca, a Pfizer és a Moderna kétadagos, illetve a Janssen egydózisú vakcinájával oltanak. A baltimore-i Johns Hopkins Egyetem csütörtök reggeli összesítése szerint Dél-Koreában a járvány kezdete óta 162 753-an kapták el a fertőzést, a vírus okozta Covid–19 betegség szövődményeibe pedig 2033-an haltak bele.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.