Karácsonyi vásár a Magyar ízek utcájában

Tucatnál is többféle töltött káposzta és más karácsonyi finomság, többek között halászlé, disznótoros és bejgli is várja a jó falatokra és igazi magyar különlegességekre vágyó látogatókat december 17-től december 24-ig a Magyar ízek utcájában a Millenárison. Aranyvasárnap hétvégéjén és december 24-én színes programok is lesznek az ízes falatok mellett.

Magyar Nemzet
2021. 12. 10. 19:00
Fotó: facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar ízek utcája idén különleges karácsonyi kiadással várja a látogatókat. Talán bele se gondolunk, de tucatnál is többféleképpen el lehet készíteni a töltött káposztát; ezekből mind kóstolhatunk, és ha ízlik, akkor vásárolhatunk is annyit, amennyire szükségünk van az ünnepek alatt. Lesz halászlé, disznótoros, de még bejgliverseny is, a helyben fogyasztható és elviteles finomságok mellett koncertekkel, családi programokkal is készülnek. A vásár mindennap 11 órától várja a látogatókat, kivéve 24-én, mert akkor már reggel 10 órától.

December 17-én 15 órától nyitó ceremónia lesz, ünnepélyes felvonulás a Band of Streets zenekarral, majd Magyarország Betlehemének megáldása az Ajaki Hagyományőrzők Kórusának részvételével. December 18-án 15 és 17 óra között gyermekprogramok várják a kicsiket és szüleiket. A Bab Társulat óriásbábjai mellet lesz népzene és gyermektáncház Csoóri Sanyi muzsikusaival (szabadtéri rendezvény).

Aranyvasárnap egész nap Tudj többet – Élj jobban! címmel aktív, játékos családi közlekedésbiztonsági oktató program kicsiknek és nagyoknak a Kulturált Közlekedésért Alapítvány szervezésében. A részt vevő gyerekek egy ajándékcsomagot is kapnak a játék végén. Szintén vasárnap, december 19-én 15 órától egy sorozat harmadik darabjaként most Európa karácsonyi dalait mutatják be a Kossuth-díjas Szarka Tamás (Ghymes) és zenekara tolmácsolásában a Millenáris D épületében. Vendégek: Piros Ildikó, Pápai Erika és Pindroch Csaba színművészek. A rendezvény ingyenes, de regisztrációköteles.

December 24-én 10 órától Fabók Mancsi Bábszínházában a gyerekek a Ha betér az Égi Király című játékot nézhetik meg a Millenáris D épületében. Ez a rendezvény is ingyenes, de regisztrációköteles. Mindkét rendezvényre a [email protected] e-mail-címen lehet regisztrálni, és mindkettő védettségi igazolvánnyal látogatható.

A Magyar ízek utcája Magyarország leglátogatottabb gasztrovására. Alapvetése, hogy magyar és magyarországi – főként Kárpát-medencei – alapanyagokból magyar termékeket állítson ki. Cél a sokszínűség, hogy a kulturális hagyományainkat a XXI. századi szempontoknak megfelelően gondoljuk végig. Egyedi tudások felkutatását és bemutatását, elfeledett ízek, technikák reneszánszát sorakoztatja fel. Alapvető még a természetesség, így jutunk el gabonáktól és eredeti paraszttechnikáktól a gyógynövényes készítmények bonyolultságáig.

További információk ITT és ITT

Borítókép: Karácsonyi hangulat (Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.