Örömünnep az Arénában Hobo születésnapján

Földes László Hobo előadóművész, a magyarországi blues egyik úttörője idén lesz 77 éves. Ez alkalommal egy igazi örömünnepre hívja közönségét február 13-án a Papp László Arénába, ahol a színházi és irodalmi szerepei ez alkalommal a háttérbe kerülnek, és teljes mértékben a zenét állítja a középpontba.

Magyar Nemzet
2022. 01. 29. 12:00
null
20190330 Budapest Papp László Aréna Földes László HOBO Blues Band koncert Magyar Nemzet fotó:Mirkó István Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Koncertjének címe Térdig a sz…r­­ban, fülig a szeretetben, amely a hamarosan megjelenő, sok száz oldalas önéletrajzi könyvének és a benne lévő két albumnak is a névadója. A lemezek tematikája szorosan kötődik a könyvhöz, amelyek koncertjén is visszaköszönnek majd, s így bepillantást nyerhetünk életének olyan részébe is, amiket eddig nem láthattunk. Együtt utazunk vele a korszakokon át, s együtt éljük át vele a pillanatokat, melyek meghatározók voltak életében.

Hobo huszonhárom évesen kezdte pályafutását, azóta több mint hatezer fellépésen van túl itthon és húsz országban, összesen 52 albumot, tíz könyvet adott ki, hat színpadi mű, hat mono­dráma, kilenc film- és színházi szerep, József Attila, Ady Endre, Csokonai Vitéz Mihály, Eörsi István, Pilinszky János, Faludy György, valamint Francois Villon, Allen Ginsberg, Jim Morrison, Bob Dylan, Vlagyimir Viszockij műveiből készült irodalmi est köthető a nevéhez.

Borítókép: Földes László Hobo, a magyarországi blues egyik úttörője (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.