Edda akusztik koncert várja a rajongókat Gödöllőn

A szervezők ígérete szerint ezernyi érzés és megannyi emlék csap össze július 21-én a Gödöllői Király Kastély udvarában, ahol az ország egyik leginkább léleknyitogató rockzenekara, az Edda Művek zenél majd a nyári éjszakában. Ráadásul ezúttal mindezt akusztikus felállásban teszik, egyszerű vallomássá csupaszítva a dalaikat. Az együttes frontembere, Pataky Attila osztotta meg gondolatait a közelgő koncert kapcsán.

Magyar Nemzet
2023. 07. 18. 21:30
null
20200826 Budapest, Raktárkoncert Fotó: Végh István (VI) Bors képen: Pataky Attila Fotó: MW Bulvár/Végh István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Réges-régen mi voltunk a legelső rockegyüttes itthon, akik meg merték lépni, hogy a hangot letekerve, akusztikus verzióban adják elő a nótáikat. Érzékeny történet ez, mert egy unplugged bulinál az addigi távolság egyszer csak megszűnik a közönség és zenész között, és többé nem fednek el a fények és a hangerő, itt nem lehet mellébeszélni, mert egyértelműen hallatszik, ki mit tud kihozni magából meg a hangszeréből” – meséli Pataky Attila, majd hozzáteszi, hogy ezt a legelső alkalmat legalább negyed százada Zorán rendezte, és a televízió is közvetítette, sőt a csapat nem sokkal később, nagyon fiatalon elhunyt gitárosa, Kun Peti is játszott ezen a bulin.

Pataky Attila szerint ez a koncert az Edda Művek hitvallását is tükrözi majd. Fotó: Fejér Megyei Hírlap/Kricskovics Antal

Egyszerűen beleszerettünk a műfajba, mert annyira egyszerű, és közben annyira nagyszerű is. Azóta az elmúlt évtizedekben minden évben vannak alkalmak, ahol mindenféle nagyzenekari fellengzősség nélkül, ilyen puritán egyszerűséggel adjuk elő a repertoárt. És összességében kiválóan működünk így is, hiszen ez a verzió kíméletlenül megmutatja az Edda Művek hitvallását is, hogy nálunk a zene az első, nincs rejtegetnivalónk.

Pataky Attila csapata amúgy legutóbb 2019-ben játszott a Grassalkovich-kastély udvarán, telt ház előtt, és ebben semmi meglepő nincsen. A jövőre fél évszázadot ünneplő együttes élő legenda, a nevükhöz kötődő dalok pedig egytől egyig megkerülhetetlen klasszikusok a hazai rocktörténetben – így az Álmodtam egy világot, a Hűtlen, vagy éppen a Kölyköd voltam csak pár azokból a szinte örökzöldnek számító tételekből, amelyek kifejezetten jól állnak majd akusztikus feldolgozásban az impozáns kastélyudvarnak.

Dallamokban, érzelmekben és műfajokban nem lesz hiány idén sem a gödöllői nyárban – az érzelmekkel teli klasszik’ rock után július 22-én az egyedülálló zenei kozmoszba szippantó, szimfonikus metálkoncert, a Leander Oktett produkciója veszi át a stafétát az Edda Művektől.

A koncertek dátumai:

Július 21. Edda Művek akusztikus koncert

Július 22. Leander Oktett

További információ a koncertekről ide kattintva található.

Jegyvásárlás erre a linkre kattintva lehetséges.

Borítókép: Pataky Attila egy 2020-as raktárkoncerten (Fotó:MW Bulvár/Végh István)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.