Olimpikonok és civilek a pályán

Mit csinál a botcsinálta sportoló? Latabár Kálmán bizony tudja… A Szélesvásznú történelem e heti epizódjában mi nézők is kapunk egy kis ízelítőt a sportra lelkesítésből. Zavaros Eszter és Csatári Bence az 1952-es, Keleti Márton rendezte vígjáték szereplőiről beszélget Peller Károllyal, Bíró-Keleti Rafaellel és Novotny Zoltánnal szombat este 19 óra 10-től.

L. Fábián Anikó
2023. 07. 13. 8:30
Szélesvásznú történelem, Civil a pályán,
Fotó: Fotó: Hír tv
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hangulatos, helyzetkomikumokkal fűszerezett filmrészletek és Latabár Károly fergeteges humora, Soós Imrével közös jelenetei felidézése mellett Peller Károly mesél nekünk. Többek között arról, hogy mint operettszínész, az elmúlt huszonöt év során a táncos-komikus szerepben érezte magát a leginkább önazonosnak, adottságainak köszönhetően, mostantól azonban inkább a rendezés foglalkoztatja. 

Civil a pályán
Peller Károly a Civil a pályán című film kapcsán mesél. Fotó: Hír TV

 

És nem véletlen, hogy éppen őt kérdezik a Civil a pályán című film kapcsán a műsorvezetők, mivel a Latabárné fia című 2022-es, Győrei Zsolt rendezte monodrámában ő alakította Latabár Kálmánt. A többgenerációs színészcsaládból származó „Latyi” életét és édesanyjával való meghitt kapcsolatát is megmutató alkotás különleges kihívás volt Peller Károly szakmai útján. Ez utóbbi előadásból is láthatunk néhány emlékezetes részletet.

Civil a pályán
Keleti Ágnes fiát kérdezi Zavaros Eszter és Csatári Bence. Fotó: Hír TV

De hogy a sportról ne csak jelképesen essen szó, eláruljuk, hogy a műsorban egyik leghíresebb sportolónőnk, az immár legidősebb élő olimpiai bajnoknőnk fia is szerepel. A nézők ugyanis találkozhatnak a 102 esztendős Keleti Ágnes fiával, Bíró-Keleti Rafaellel is, aki öt nyelven beszélő divattervező, régi és friss családi emlékeket mesél örökké aktív édesanyjáról, valamint a gyerekkori sportok történetét is felidézi.

Civil a pályán,
Novotny Zoltán is különleges történetekkel érkezett. Fotó: Hír TV

 Mindezek mellett a stúdióban itt lesz Novotny Zoltán is, a Magyar Sportújságírók Szövetségének tiszteletbeli elnöke. Ő ezúttal nemcsak a film érdekességeit, személyes történeteit, hanem a sport legszebb időszakát emlegeti fel, vívóink eredményeitől az ökölvíváson át a futballválogatott számos góljáig.

Ismét érdemes lesz a szombat esti Szélesvásznú történelem epizódja elé leülni és elutazni az ötvenes évek világába a Civil a pályán című filmmel. 

Borítókép: A két műsorvezető és Peller Károly (Fotó: Hír TV)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.