Blaskó Péter: Az egész társulat úgy gondolja, hogy Vidnyánszky Attilának maradnia kell

A Nemzeti Színház művésze maradásra biztatta a direktort, és hangsúlyozta: most a megsérült színészkollégák gyógyulása a legfontosabb.

Forrás: Origo2023. 11. 14. 13:53
Blaskó Péter, a Nemzeti színház művésze
Blaskó Péter, a Nemzeti színház művésze Fotó: MTI/Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Most az a legfontosabb, hogy a két kollégánk, Szász Juli és Horváth Lajos Ottó minél hamarabb meggyógyuljon. Ez a legfontosabb. Mi, a társulat, a színészkollégák pedig – az aggódáson túl – mindent megteszünk azért, hogy hamar rendbe jöjjenek, és hogyha bármire szükségük van, boldogan segítünk

 – mondta az Origónak Blaskó Péter, a Nemzeti Színház társulatának tagja. 

Mint ismert, a nemzeti teátrum pénteki Rómeó és Júlia-előadásán megsérült a színház két színésze, Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó, akiket azóta kórházban ápolnak. A történtek hatására benyújtotta lemondását Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója, Csák János miniszter azonban csak a balesettel kapcsolatos vizsgálat után foglalkozik majd a kérdéssel. 

Vidnyánszky mellett azóta sorra állnak ki a hazai kulturális élet jeles szereplői, így most Blaskó Péter is. A színművész az Origónak húsz évvel ezelőtti balesetét is felidézte, amikor három ujja tört el. 

Tudom, hogy a rehabilitáció hosszú ideig tart és kitartónak kell lenni. Ezt a kitartást erősítem majd Horváth Lajos Ottóban, és mindenben segítek neki, és Julinak is, amiben csak tudok. Sok szeretettel kívánok mielőbbi gyógyulást nekik

 – mondta Blaskó Péter, hozzátéve: sokkos állapotba került az egész társulat. Elmondta, ő nem volt jelen a balesetkor, csak hallomásból ismeri a történteket. 

A művész úgy véli, Vidnyánszky Attilának mindenképpen maradnia kell a színház élén:

Attila beadta a felmondását, ami becsületbeli ügy. De nagyon fontos, hogy nem szabad őt elengedni. Az ő távozásával nagy fejetlenség alakulhatna ki, és az eddigi mérhetetlenül sok munka, amit beletett, megbomolhat. Ahogy vezeti a társulatot, példaértékű, felnőtt egy fiatal nemzedék is - vigyázni kell erre az összhangra. Az én gyakorlati tapasztalataim szerint tudom, hogy ha Attila távozna, egy köztes állapot következhetne be, ami a rendetlenséget hozza magával. Ez el kell kerülni. Mindenképpen amellett vagyok, hogy Attila maradjon. Az egész társulat így gondolja, hogy Vidnyánszky Attilának maradnia kell

 – fejtette ki Blaskó Péter. 

Borítókép: Blaskó Péter, a Nemzeti Színház művésze (Fotó: MTI/Soós Lajos)
 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.