Vastapssal köszöntötték Csankó Zoltánt

December 5-én adták át a Pesti Vigadóban a Kaszás Attila-díjat az idei kitüntetettnek, Csankó Zoltánnak. A művésznek társulata és közönsége is gratulált a színház egyik idei utolsó előadásán.

Forrás: Kisalföld2023. 12. 21. 22:00
Csankó Zoltánt köszöntik
Csankó Zoltánt köszöntik kollégái a Győri Nemzeti Színházban (Forrás: Kisalföld/Nagy Gábor) Fotó: Nagy Gábor Forrás: Kisalföld
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint arról már lapunk is beszámolt, idén Csankó Zoltán nyerte el a díjat, amely a magyar nyelven játszó színművészek számára az egyik legfontosabb elismerés, a jelöltek ugyanis három szinten – a saját társulatukban, a szakmán belül és a közönség előtt – is megméretnek. A tizenöt évvel ezelőtt alapított szakmai díjjal a színészvilág Kaszás Attila öröksége előtt is tiszteleg: a fiatalon elhunyt színész ugyanis mindig komoly szerepet vállalt társulatai közösséggé formálásában.

Csankó Zoltán
Csankó Zoltán színművész a Kaszás Attila-díjjal. Forrás: Petőfi Kulturális Ügynökség

Csankó Zoltán – aki 2023-ban már harmadszor került a döntőbe – a most elnyert díjat édesanyja emlékének ajánlotta. 

A Győri Nemzeti Színházban társulata és a közönség is megünnepelte a művész kitüntetését, amikor véget ért az idén utoljára játszott Buborékok című előadás. Csiky Gergely művében Csankó Zoltán Solmay Ignác földbirtokost alakította Bakos-Kiss Gábor rendezésében. 

A kollégák köszöntése után a közönség álló vastapssal ünnepelte a Jászai Mari-díjas színművészt. 

Az ünnepi eseményről készült további képek a Kisalföld oldalán tekinthetők meg.

Borítókép: Csankó Zoltánt köszöntik kollégái a Győri Nemzeti Színházban (Forrás: Kisalföld/Nagy Gábor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.