Valahol Európában musical Bozsik Yvette rendezésében

Húsz év után Bozsik Yvette rendezésében láthatják újra a nézők az egyik legszebb magyar musicalt a Győri Nemzeti Színházban. A Valahol Európában musicalt közel harminc gyermek, vendégművészek és a Győri Nemzeti Színház színészeinek, zenekarának, énekkarának és tánckarának közreműködésével láthatja a közönség az előadás pénteki premierjén. Az azonos című film musical-adaptációja a győri színház egykori igazgatója, Korcsmáros György írói örökségét is őrzi – írja a Kisalföld.hu

Forrás: Kisalföld.hu2023. 12. 14. 20:30
Valahol Európában musical
Fotó: Ács Tamás (Facebook)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pénteki bemutatón a Valahol Európában musical jól ismert története elevenedik meg. Mint a Győr-Moson-Sopron megyei hírportál cikkében írják, a librettót Radványi Géza 1947-ben forgatott azonos című, világhírű filmje nyomán Böhm György, Horváth Péter és Korcsmáros György készítette, a dalok szövegeit Nemes István írta. Zenéjét Dés László komponálta, akinek ez volt az első musicalje, a hangszerelés pedig Malek Miklós nevéhez fűződik.

Valahol Európában musical
A Valahol Európában musical a Győri Nemzeti Színházban (Forrás: Facebook/Ács Tamás)

A Valahol Európában musical 

Bozsik Yvette az előadás történetével kapcsolatban elmondta: a gyerekek célja a túlélés, kilátásaik azonban nem túl biztatók. 

Útjuk során nemcsak ellenséggel, de jóakarókkal is találkoznak, akik segítenek meglátni az emberséget a legembertelenebb időkben is. Hűség, barátság, bátorság csak néhány a megszerzett kincsek közül, amikre bukkannak kis hőseink, valahol Európában vándorolva

– mondta a rendező. Véleménye szerint szinte mindenkinek van valamilyen élménye, ismerete az előadással kapcsolatban, és reméli, ezt is szeretni fogja a közönség. 
Nagy Balázs, aki Simon Péter bőrébe bújik – Vincze Gábor Péterrel felváltva – is megfogalmazta a darabbal kapcsolatos érzéseit. Elmondta, hogy a húsz évvel ezelőtti bemutatóról sok szép emléket őriz. 
– Akkor is nagyon szerettük ezt az előadást. Ennek bizonyítéka, hogy a mai napig rám köszönnek az utcán komoly családapák, akik anno kissrácként szaladgáltak a színpadon – tette hozzá. 
Hosszú szerepében Sikó Koppány és Medveczky Balázs, Suhancot Urbán-Szabó Fanni és Gadó Anita alakítja. Ficsúr Kurucz Dániel, Csóró Molnár Zsolt, Kuksit és Pötyit is kettős szereposztásban játsszák a gyerekek: Vinter Soma és Mórocz Máté, valamint Limpár Karolin és Ambrus Tamara párosa. Kiemelt gyermekszereplők: Bujtár Dominik, Mészáros Mátyás, Németh Dávid, Péntek Ádám, Katona-Zsombori Máté.

Az előadás koreográfusa Gombai Szabolcs, a díszletet Cziegler Balázs tervezte, a jelmezekért Berzsenyi Krisztina felelt. Vezényel Silló István és Medveczky Szabolcs.

Borítókép: Közel harminc gyermek szerepel a Valahol Európában musicalben (Forrás: Facebook/Ács Tamás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.