Vitte a bankot a Dűne 2

A Warner Bros. és a Legendary filmje pénteken 32,1 millió dollár bevételt ért el a jegypénztáraknál, 12 millió dollárért keltek el jegyek már elővételben – számolt be róla a Világgazdaság.

Forrás: Világgazdaság2024. 03. 02. 19:30
ZENDAYA
London, 2021. október 18. Zendaya amerikai színésznõ érkezik a Dûne címû film londoni bemutatójára 2021. október 18-án. MTI/EPA/Vickie Flores Fotó: Vickie Flores
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A filmipar becslései alapján a produkció minimum 72-75 millió dollár nyitási bevételt hozhat, míg az első film ennek majdnem a felét, 40 milliót produkált hasonló időszakban. A Dűne 2 premierjének sikere azért is lényeges, mert a sci-fi zsánert viszonylag nehéz eladni a filmpiacon. Nyilván belejátszott a kasszasikerbe az is, hogy a film remek kritikákat kapott. 

BUTLER, Austin
Austin Butler amerikai színész a sajtószobában tartott fotózáson, miután az Elvis című filmben nyújtott alakításáért átvette a legjobb férfi főszereplő díját a Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia (BAFTA) díjkiosztó ünnepségén a londoni Southbank Centre-ben 2023. február 19-én. Forrás: MTI/EPA/Tolga Akmen

Bár a Warner 65 millió dollárral is elégedett lett volna belföldön, nagyon úgy néz ki, hogy a 80-at is elérheti. A külföldi piacokon a gyártó 75 millióra számított, de elképzelhető, hogy ez a szám is jóval magasabb lesz majd.

A Dűne: Második részt a hétvégén 71 piacon mutatják be, már Magyarországon is vetítik a mozik.

Hollywood arra számít, hogy a pandémia és a sztrájkok miatt csúszó produkciók most elkezdenek jövedelmezni. A kieső bevételek miatt a moziknak csalódást okozott, hogy a gyártó Legendary stúdió tavaly őszről az idén télre halasztotta a film premierjét. Aggodalmuk nem igazolódott be, mivel így több idő jutott a Dűne 2 reklámozására. A kasszasikerhez egyébként nyilván hozzájárult a kiváló szereplőgárda is, hiszen 

olyan sztárokat láthatunk a filmben, mint Zendaya, Austin Butler, Florence Pugh, Christopher Walken, Rebecca Ferguson, Javier Bardem, Josh Brolin, Stellan Skarsgard, Dave Bautista és Charlotte Rampling.

A film további érdekességeiről a Világgazdaság oldalán olvashatnak részleteket.  

Borítókép: Zendaya és Timothée Chalamet amerikai színész érkezik a Dűne című film londoni bemutatójára 2021. október 18-án (Forrás: MTI/EPA/Vickie Flores)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.