Bolognában hódítanak a magyar gyerekkönyvek

Önálló standon népszerűsíti a Petőfi Kulturális Ügynökség a hazai gyermekkönyveket az április 8. és 11. között zajló bolognai könyvvásáron.

Forrás: PKÜ2024. 04. 08. 13:10
Bologna könyvvásár
A Bolognai Könyvvásár. Fotó: Bach Máté / PKÜ
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világ legfontosabb gyerekkönyves eseményét, a bolognai gyerekkönyvvásárt 61 éve rendezik meg, legfőbb célkitűzése, hogy évről évre új szintre emelje a gyerekirodalmat és a gyerekillusztrációt, valamint párbeszédet teremtsen, és helyet adjon a szakemberek tapasztalatcseréjének. Bologna Frankfurt és London mellett az egyik legfontosabb szakmai és a legnagyobb európai gyerekkönyves könyvvásár helyszíne. Az olasz nagyváros eseményén kizárólag gyerekkönyvek adás-vételére helyezik a hangsúlyt.

Bolognai Könyvvásár
A bolognai könyvvásár az egyik legfontosabb Európában. Fotó: Bach Máté

A magyar stand minden évben lehetőséget teremt arra, hogy hazai kiadóink öt-öt könyvet ajánljanak, melyeket Kiadóink ajánlják címmel mutatnak be korosztályos bontásokban (0–6 év, 7–12 év, 12+). A könyveket a standfalakon is népszerűsíti a Petőfi Kulturális Ügynökség (PKÜ). Mindezek mellett a tavaly Hubby-díjat nyert művek is kiemelt helyet foglalnak el a bemutatáson. Az IBBY (International Board on Books for Young People) magyarországi szervezeteként működő, 2016-ban alakult Magyar Gyerekkönyv Fórumon díjazott műveket itt is megismerhetik a helyszínen érdeklődő nemzetközi kiadók.

A PKÜ-stand „minikiállításán” a tavalyi és idei bolognai díjas magyar illusztrációk kapnak főszerepet, így Rófusz Kinga Otthon című, tavaly Crossmedia-díjat nyert alkotása, valamint Litkei Juli munkái, melyek a bolognai illusztrációs kiállításon is szerepeltek.

 A standon Alács Anna Képeslap El Idilióból című alkotása szintén megismerhető lesz: a mű alapján idén a szerzőt a világ legjobb illusztrátorai közé választották. A vásárra elkészült a kiadók munkáját segítő 2024-es gyerekkönyv-katalógus is. A PKÜ standja – a reprezentáció mellett – tárgyalási lehetőséget is biztosít a kiadóknak a bolognai könyvvásáron.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.