Jövőre érkezik Az éhezők viadala ötödik része

Az amerikai írónő, Suzanne Collins bejelentette, hogy 2025-ben jelenik meg Az éhezők viadala című regénysorozatának legújabb kötete.

Forrás: MTI2024. 06. 06. 21:00
COLLINS, Suzanne
Hollywood, 2023. november 14. Suzanne Collins amerikai írónõ, Az éhezõk viadala-könyvciklus szerzõje Az Éhezõk viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája (The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes) címû film bemutatóján Hollywoodban 2023. november 13-án. Fotó: Allison Dinner Forrás: MTI/EPA
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Sunrise on the Reaping című regény már a sorozat ötödik könyve lesz. Suzanne Collins könyve az eredeti trilógia előzményeit mutatja be, negyven évvel az Énekesmadarak és kígyók balladája című regény története után játszódik. 

COLLINS, Suzanne
Suzanne Collins amerikai írónő Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája című film bemutatóján Hollywoodban 2023. november 13-án. Forrás: Allison Dinner / MTI/EPA

A regény témájával kapcsolatban Collins elmondta, hogy a propaganda felhasználásával és azok hatalmával foglalkozik, akik a narratívát irányítják – idézte csütörtökön az írónőt a Variety.com.
A Sunrise on the Reaping 2025. március 18-án jelenik meg. 

A regény megfilmesítéséről a hollywoodi hírportál szerint még nincs szó.

Az Énekesmadarak és kígyók balladájának filmváltozata tavaly novemberben debütált a mozikban Rachel Zegler és Tom Blyth főszereplésével, és mintegy 337 millió dolláros (120,7 milliárd forintos) globális bevételt hozott.
Az eredeti trilógiából négy kasszasikert forgattak Jennifer Lawrence főszereplésével. 

Az éhezők viadala filmsorozat összességében 3,3 milliárd dolláros (1181 milliárd forintos) bevételt hozott a Lionsgate stúdiónak.


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.