Sam Smith üzent a magyaroknak, a Sziget fellépője erre a dologra vágyott már kisgyerekkora óta

A fő fellépők rendkívül jól érezték magukat a Szigeten, a backstage-ekben is megszaporodtak a hirtelen partik, kedd hajnalban viszont megállt az idő a Hajógyári-szigeten, legalábbis a fesztiválozók számára mindenképpen. A visszaszámlálás azonban máris elindult, lehullt a lepel a következő Sziget Fesztivál pontos időpontjáról. A szervezők szerint idén tovább nőtt a magyarok aránya, a Sziget-brand pedig továbbra is nagyon erős a külföldiek körében.

2024. 08. 13. 16:01
 Sziget Festival Official
Idén is több százezren látogattak ki a Sziget Fesztiválra. Fotó: Sziget Festival Official
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén nem a látogatószám túllicitálása volt a cél, de naponta átlagban így is 60-70 ezer látogatója volt a Szigetnek. Legtöbben Martin Garrix és Fred again.. napjára érkeztek, ezen a két napon csak a Nagyszínpad előtt összegyűlt koncertenként 50-60 ezer ember. A szervezők szerint tavaly nagyot lépett előre a Sziget a vendégélmény fokozásában, idén pedig ezt folytatva egy nagyon szerethető fesztivált sikerült szervezni, ami a programstruktúra és a fellépők mellett számos újdonsággal fogadta a vendégeket.

Sziget
A Sziget ezúttal is vonzotta a bohókás hangulatú fiatalokat, akik sokszor maguk is hangszert ragadtak Forrás: Sziget Festival Official

A harmincadik Sziget Fesztiválon több fellépő beleszeretett a magyar fővárosba

Kádár Tamás, a Sziget főszervezője több mint harminc évvel ezelőtt egy olyan helyről álmodott, ahol kultúráktól és zenei stílusirányzatoktól függetlenül mindenki együtt lehet, és közben mindenkit átjár a hely szabadsága és atmoszférája, a fesztivál vibráló lendülete. 

– A Sziget hamar szimbólummá vált. Egy ideális világgá, ahová belépve magunk mögött hagyjuk a mindennapok gondjait

– mondta a Sziget főszervezője. A kerek évforduló azonban vízválasztó is volt a Sziget életében, és jövőre egy még látványosabb megújulással szeretnének visszatérni. Az előzetes jegyértékesítés meg is kezdődik augusztus 15-én a 48 órás Super Early Bird akcióval. A szervezők szerint a nemzetközi érdeklődés továbbra is töretlen, de idén nőtt a magyar látogatók aránya.

A Sziget vibrálása a fellépőket is elkapta, sokan itt döntötték el, hogy hosszabban maradnának. Megszaporodtak a backstage-ekben a hirtelen partik, a fellépők gyakran egymással buliztak.

Martin Garrixet az sem keserítette el, hogy percekig leállt a szettje, még így is ráhúzott a Nagyszínpadon, majd mindenki legnagyobb meglepetésére ráadásként hajnal 1-kor a Bolt Party Aréna közönségét táncoltatta meg. Skrillex egy magyar popballadát kért, hogy beépítse a show-jába, ami idén különösen erotikusra sikeredett, Fred again.. pedig magyar nyelvű feliratot varázsolt a Nagyszínpad kivetítőire. Vasárnap a Sziget Nagyszínpadán Sam Smith adott hatalmas show-t, az angol előadót nemcsak a fesztivál, de Budapest is megigézte: 

Gyerekkorom óta el akartam jutni ide, és ahogy ma sétálgattam a városban, rájöttem, hogy amit mondani akarok, az az, hogy köszönöm, hogy itt lehetek

 – mondta a kortárs pop egyik legegyedibb hangú ikonja, Sam Smith. A hatnapos rendezvény hatvan különböző helyszínen várta a látogatókat, ezek közül több koncertről mi is beszámoltunk riportjainkban, zenei ajánlóinkban és képes galériáinkban:

GALÉRIÁK:

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.