időjárás 33°C Marcell 2022. augusztus 14.
logo

Isten pénze – családi musical

A Charles Dickens Karácsonyi ének című klasszikus kisregényéből írt magyar zenés mű a legtöbbet játszott musicalek egyike. Főhőse a lelkileg sivár, idősödő milliomos, Ebenezer Scrooge uzsorás, akit még karácsonykor is csak anyagi ügyei foglalkoztatják. A család minden tagjának örömet szerző darab a Magyarock Dalszínház előadásában tekinthető meg a kiskőrösi Petőfi Sándor Művelődési Központban.

Isten pénze – családi musical

Kiskőrös, Petőfi Sándor Művelődési Központ
https://www.jegy.hu/program/isten-penze-128536 Jegyrendelés

Ebenezer Scrooge uzsorás még karácsonykor se adományoz pénzt a szegényeknek, mert úgy gondolja, a gyengének pusztulni kell. Ez a velejéig kapzsi ember kap egy utolsó esélyt halott üzlettársa szellemének képében, aki „látogatásakor” életének korábbi szentestéire invitálja. Emlékeiben kalandozva eszmél arra, mennyivel gazdagabb volt, amikor még nem a pénz volt az egyetlen érték, melyért lelkesedni tudott, és kibukkan belőle a lelke mélyén őrzött szeretet. Múltunk emlékei, jelenünk valói, jövőnk árnyai mind arról vallanak, kik voltunk, kik vagyunk, kivé válhatunk. Legendás karácsonyi történet, melyet mindenki ismer. Valódi mese, nemcsak fiataloknak.

 

Főbb szerepekben:
Gerdesits Ferenc/Kósa Zsolt, P. Petőcz András, Kuczmann Ágnes, Ondrik János, Tihanyi Dániel, Mészáros Tamás, Enyingi Zsófia/Molnár Ágnes, Tar Gabriella/Eszlári Judit, Budai Márton Zoltán.