info
Magyar Zene Háza

Robotorgona a Magyar Zene Házában

Nem minden nap hallani Josquin-, Bach-, Haydn-, Mozart-, Liszt- és Beethoven-darabok mellett Queen, Beatles, Illés és Britney Spears számokat egy repertoáron úgy, hogy mindezeket egy teljes mértékben robotizált zenekar adja elő. A Robotorgona azonban ezt egyszerre teljesíti a Zene Házában április 25-én.
locationMagyar Zene Háza
clockáprilis 25. csütörtök 18:30 - április 25. csütörtök 20:00

A Magyar Zene Háza 2022-ben nyílt Kreatív Hangtér című helyszínének ékköve az a kísérleti orgona, amelyre nem túlzás azt állítani, hogy igazi Hungaricum. Az installáció koncepcióját Váczi Dániel nagyrészt azon ötletek alapján dolgozta ki, amelyeket Ligeti György már a ’60-as években megálmodott a jövő orgonája számára. A teljesen számítógépes (MIDI) vezérelhetőség már önmagában is szokatlan hangzások előcsalogatására képes, ám a távirányítás itt egyedülálló módon olyan paraméterekre is kiterjed, mint a sípok szélnyomása, vagy hangolása. Ugyanakkor a Robotorgonát egy egész zenekar támogatja, amelynek szintén minden elemét számítógép vezérli. A tagok között megszólal dob, marimba, tangóharmonika, pianino és glockenspiel is.

Belépő: 3500 Ft. Jegyvásárlás: ITT.  

További program lehetőségek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.