info
Várkert Bazár

Századfordulós családi délután

A Mare Temporis alkotóközösséggel századfordulós családi délután várja az érdeklődőket a Várkert Bazárban április 27-én. Lesz élő, interaktív történelmi játszóház, és izgalmas mutatványos bemutató is, amely után a boldog békeidők cirkuszi eszközeit is ki lehet próbálni, valamint tárlatvezetést is tartanak a szabadtéri kiállításon.
locationYBL 6 Művészeti Tér
clockáprilis 27. szombat 15:00 - április 27. szombat 19:00

A Mare Temporis egy sokszínű alkotóközösség, tagjai a történelmi múlt eseményeit és a régi korok embereit idézik meg.

15:00-től 19:00-ig: Élő történelmi játszóház

Milyen volt az élet a Várkert Bazár építése idején? A Mare Temporis előadói segítségével életre kelnek a századforduló alakjai. Kézzelfogható tárgyak és interaktív játékok segítségével ismerkedhetünk meg a XIX. század végének mindennapjaival, legyen szó ismerkedésről, illemszokásokról vagy a társasági és otthoni szórakozási lehetőségekről.

15:00 és 17:15: „Így cirkuszoltunk”

Artista, bűvész, erőember – a századforduló embere éppúgy mulatott a kártyatrükkökön, ahogy ma megcsodáljuk a buzogánnyal zsonglőrködő mutatványost. 15:00 órai és 17:15-ös kezdettel 15 perces mutatványos bemutatót láthatnak az érdeklődők, a bemutatók előtt és után pedig kipróbálhatják a boldog békeidők cirkuszi eszközeit.

16:30-tól 17.00-ig: Családi tárlatvezetés a „Mesterektől élményekig – A Várkert Bazár történetei” című szabadtéri kiállításon

Indulás: YBL6 Művészeti Tér, Rendezvénytér (Gyülekezés 16:15-től!)
Érkezés: YBL6 Művészeti Tér, Rendezvénytér
A tárlatvezetés helyszíne: Várkert Bazár, Gloriett

A tárlatvezetéshez guide eszközt biztosítanak, viszont a korlátozott létszám miatt a részvétel helyszíni regisztrációhoz kötött.

Ajánlott korosztály: 7-12 évesek

Jegyár: gyerekeknek: 1500 Ft/fő, felnőtteknek: 2500 Ft/fő, amellyel az élő történelmi játszóház, a bemutatók és a tárlatvezetés mellett látogatható VAGYOK, AKI VAGYOK – Magyar képzőművészet 1945 után / Válogatás a Jáky-gyűjteményből című kiállítás is az YBL6 Művészeti Térben. 

Jegyvásárlás: ITT. 

További program lehetőségek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.