Immunerősítő zöldségek, melyeket érdemes beiktatnunk étrendünkbe
Az őszi és a téli időszakban kiemelten ügyelnünk kell egészségünkre, immunrendszerünk is több odafigyelést igényel ezekben az évszakokban. Az alábbi zöldségek hatékony segítséget nyújtanak az immunerősítésben, rendszeres fogyasztásukkal megóvhatjuk egészségünket.
Shitake gomba
A shiitake gomba immunerősítő hatása mellett, rengeteg más dologra alkalmas még, életelixírként is szokták emlegetni. Gazdag fehérjékben, szénhidrátokban és aminosavakban. B-vitaminokat, cinket, vasat, káliumot, kalciumot, és foszfort is tartalmaz. Megtalálható benne egy lentinán nevű poliszacharid, amely az egyik leghatásosabb rákellenes vegyületként van számon tartva. Emellett csökkenti a koleszterinszintet, és hatékonyan veszi fel a harcot a magasvérnyomással.
Spenót
A spenótot úgynevezett “szupertáplálék”-ként emlegetik, ugyanis ez a zöldség tápanyagokban rendkívül gazdag. Előszeretettel ajánlják diétázóknak és fogyókúrázóknak, ugyanis nagyon könnyen emészthető és kevés kalóriával rendelkezik. Megtalálható benne a K-, A-, B-vitaminok, az E- és a C-vitamin is, ezen kívül folsav, vas és mangán. Az egyetlen természetes folsav-és vasforrásként tartják számon. Az immunerősítésben a benne található fitonutriensek segítenek, de gyulladáscsökkentő, daganatellenes, és csonterősítő hatásuk is van, és szemünk egészségében is szerepet játszanak.
Tovább...