Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Újabb turistaparadicsomból tilthatják ki a turistákat

Turisták híján marad a paradicsom?

Forrás: Világgazdaság2024. 06. 06. 11:33
Aerial,View,Of,Maya,Bay,In,Phi,Phi,Island,,Thailand,illusztráció,sziget,öböl
illusztráció Fotó: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindössze kétszáz ember él a „spanyol Mikonosznak” is nevezett Binibeca Vell faluban a Baleár-szigeteken, azonban évente csaknem 800 ezer turista látogat el ide, ami egyszerűen már túl sok a helyiek számára – írja a Világgazdaság a France24 cikke alapján. 

A portál hozzáfűzi, a helybelieket egyre jobban idegesíti a turisták gyakran igen udvariatlan és otromba viselkedése.

Semmi bajunk a turizmussal, de néha olyan érzés, mintha a párizsi Disneylandben élnénk 

– magyarázta Oscar Monge, a helyi ingatlantulajdonosok által 1972-ben alapított egyesület vezetője, aki beszámolt arról is, turisták egy része simán benyit az otthonokba, hogy megnézze, ki lakik odabenn. Ebből annyira elegük lett a helyieknek, hogy látogatási korlátozásokat vezettek be, csak 11 és 20 óra között engedik be a turistákat a falu utcáira.

Hamarosan tovább is fajulhat az ügy, augusztus 15-én ugyanis népszavazást tartanak arról, hogy teljesen kitiltsák-e a látogatókat. Az érmének természetesen ebben az esetben is legalább két oldala van, hiszen a turisták kitiltása egyértelműen negatív hatással lenne a helyi vállalkozásokra. Meg kell találni tehát a megfelelő egyensúlyt, de úgy tűnik, ez még egyelőre várat magára.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.